Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Jordi Sànchez anuncia davant el Suprem que deixarà el seu escó

Puntuació dels lectors

El segon candidat a president de la Generalitat, Jordi Sànchez, ha renunciat a la investidura i a la seva acta de diputat de Junts per Catalunya per intentar sortir de la presó. Així ho ha indicat la seva defensa durant la vista celebrada aquest dimarts al Tribunal Suprem, han informat fonts jurídiques i han confirmat fonts de JxCat. D’aquesta manera, en el tauler de la investidura catalana està cridat a fer un pas endavant Jordi Turull, que serà el tercer candidat a president en un debat que PDeCAT i ERC volen celebrar la setmana vinent.

Des que JxCat han indicat que Sànchez ha comunicat a la sala del Tribunal Suprem “la intenció de deixar l’acta de diputat les pròximes setmanes”, el que implica un pas enrere en la investidura, ja que la llei de la presidència de la Generalitat obliga que el president sigui un diputat electe.

Fonts de la defensa de Sànchez han expressat que la renúncia a l’escó “en els pròxims dies” s’ha plantejat “vistes les dificultats per exercir com a diputat i d’acudir al ple del Parlament com a candidat a la presidència de la Generalitat”. El jutge Pablo Llarena va denegar el passat 9 de març a Sànchez el permís per a acudir a la seva investidura, al que la defensa de l’exlíder de l’ANC va respondre amb un recurs a la Sala Penal la vista que s’ha celebrat aquest dimarts.

En la compareixença d’aquest dimarts, Fiscalia ha insistit que Sànchez continuï a la presó perquè persisteix el risc de reiteració delictiva. El diputat de JxCat està tancat a Soto del Real des del passat 16 d’octubre, el que no va impedir que fos el número dos de la llista de Puigdemont malgrat no poder fer campanya.

El moviment de la defensa de Sànchez imita el que ja va fer l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, que va renunciar al seu escó el 24 de gener perquè el seu empresonament feia “inviable” la seva tasca com a diputat. Després d’haver abandonat la vida política, la Fiscalia ha demanat aquest dimarts que Forn quedi en llibertat sota fiança de 100.000 euros “per no existir risc de reiteració delictiva i perquè ha al·legat que pateix una malaltia”.

La retirada de Sànchez com a candidat deixa via lliure perquè JxCat proposi a Jordi Turull per a la investidura. Turull, exconseller de la Presidència, seria així el tercer aspirant proposat per la majoria independentista, després que Carles Puigdemont renunciés a ser investit a distància i fos rellevat per l’empresonat Jordi Sànchez. JxCat i ERC van tancar fa diversos dies un acord d’investidura i sobre la composició del Govern en què el nom de Turull es barrejava com a opció més probable per ser President de la Generalitat.

Comentaris
COMPARTEIX !

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser