Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] La fiscalia demana llibertat sota fiança per a Forn “per ordre de la Fiscalia General”

Puntuació dels lectors

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha sol·licitat aquest dimarts l’excarceració del conseller d’Interior cessat, Joaquim Forn, sota fiança de 100.000 euros a la vista davant la sala d’apel·lacions, segons han informat fonts de la defensa de l’investigat, que aquest dimarts no compareix davant el jutge però s’analitza el seu recurs contra la presó preventiva dictada. Segons ha pogut saber La Vanguardia, la fiscalia del Suprem s’oposava a això però ha pres la decisió per “imperatiu legal” i per ordre del fiscal general de l’Estat, Julián Sánchez Melgar.

Forn ja havia renunciat a la seva acta de diputat i fa uns dies va donar positiu en un test de tuberculina, tot i que es va descartar que estigués malalt, no s’havia desenvolupat la tuberculosi. La dona de Forn, Laura Masvidal, va explicar a La Vanguardia que la defensa Forn va incloure el positiu en el test de la tuberculina en l’últim escrit de sol·licitud de llibertat al jutge del Tribunal Suprem, però que en cap cas aquest era un argument clau . En el seu moment, la defensa va al·legar “motius personals” en la seva última petició però va evitar fer públic l’esmentat positiu per preservar la seva privacitat, aclareix l’esposa.

Durant la vista del recurs de Forn, que ha durat tot just mitja hora, el fiscal ha fet aquesta petició, que podria conduir a la sortida en llibertat sota fiança de l’exconseller, tot i que l’acusació popular, exercida per Vox, ha demanat que continuï la presó provisional per a l’imputat.

L’exconseller Forn i el candidat de Junts per Catalunya a la investidura, Jordi Sànchez, han recorregut davant l’alt tribunal contra les actuacions de presó dictats en el marc de la causa seguida al Suprem pel Procés.

El jutge de la Sala Segona del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, el va mantenir en presó preventiva en assumir la causa, igual que a Oriol Junqueras i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que a diferència dels exconsellers -que estan en Estremera-, estan empresonats a Soto del Real.

Joaquim Forn va arribar al Govern després de la remodelació del passat mes de juliol des del consistori barceloní, quan Carles Puigdemont es va envoltar d’un gabinet de fidels disposats a arribar fins al final amb el referèndum de l’1-O. Es dóna la circumstància que Forn ha estat més dies empresonat a Estremera que com a conseller de la Generalitat.

Al gener la Fiscalia es va oposar a la llibertat d’Forn i Sànchez, al·legant risc de reiteració delictiva, encara que tots dos -i Cuixart- havien reconegut que el referèndum de l’1-O no tenia efectes legals. A principis de Març, la Fiscalia continuava veient justificat deixar a tots dos en presó, a Forn i Cuixart i a Sànchez.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser