Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Detenen Nicolas Sarkozy per presumpte finançament irregular

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
130Shares
Puntuació dels lectors

L’expresident francès Nicolas Sarkozy està sota custòdia policial per presumpte finançament irregular. Els agents el tenen detingut a l’espera de declarar en la causa judicial oberta pel possible finançament fraudulent durant la campanya de 2007.

“Le Monde” explica que Sarkozy ha estat convocat a la seu de la policia judicial a Nanterre, als afores de París, per donar explicacions sobre els fons per la campanya de 2017. Una compareixença que podria allargar-se 48 hores, abans de comparèixer davant del jutge.

La seva detenció pot durar quaranta-vuit hores. Podria ser presentat als magistrats després de la seva custòdia per ser acusat. Brice Hortefeux va ser convocat com a sospitós. Ell està sent interrogat per la policia.

Des de la publicació, al maig de 2012 pel lloc web Mediapart d’un document de Líbia on suposadament fons de Gaddafi van ser destinats a la campanya de Nicolas Sarkozy, les investigacions dels jutges han fet progressos considerables, el que reforça les sospites sobre la campanya l’ex cap d’estat.

Efectiu

Al novembre de 2016, en plena campanya electoral republicana, a través de Ziad Takieddine havia afirmat tenir el “Arreglat” el transport de 5 milions d’euros en efectiu de Trípoli París entre finals de 2006 i principis de 2007, abans de la tornada a Claude Guéant i Nicolas Sarkozy, llavors ministre de l’Interior. Acusat de “complicitat de cor

Un dels magistrats que ha dirigit la investigació és el mateix que el va inculpar en un altre sumari, en aquell cas pels fons per a la campanya de 2012 en la que no va ser escollit.

Però això no és tot. Els llibres de l’exministre de petroli de Líbia, Choukri Ghanem, que va morir el 2012 en circumstàncies confuses, recuperats per la justícia francesa, també esmenten l’existència de pagaments a Nicolas Sarkozy. Bechir Saleh, l’ex gran finançador de Gaddafi i home de relacions amb França, recentment va ser ferit per trets durant un atac a Johannesburg, també li va dir a El Món: “Gaddafi va dir que havia finançat a Sarkozy. Sarkozy va dir que no havia estat finançat . Crec que és més Gaddafi que Sarkozy. ”

La decisió de posar Nicolas Sarkozy a la custòdia significa que els jutges ja han reunit proves suficients de finançament il·legal de la campanya per portar-lo a judici directament? ¿Les autoritats líbies finalment van decidir cooperar? Segons les nostres fonts, diversos exdirigents libis de l’era Gaddafi també van informar sobre noves proves de sospites de finançament il·lícit.

Durant diverses setmanes, la justícia francesa té, a més, molts documents confiscats durant un registre realitzat en 2015 a la casa suïssa d’Alexandre Djouhri. Fins ara, Nicolas Sarkozy sempre ha negat les acusacions de finançament il·lícit de la seva campanya de 2007.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
130Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
130Shares