Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El president de RTVE menteix al Parlament en negar que retolaran a Boadella com a president de Tabarnia

Comparteix
0Shares

José Antonio Sánchez ha hagut de respondre en la seva compareixença a la Comissió Mixta de RTVE a una pregunta del diputat català del Grup Mixt, Feliu Joan Guillaumes, sobre els motius que van portar a TVE a interrompre la programació ordinària i emetre el passat 6 de febrer a Canal 24 hores una roda de premsa en directe “del comediant” Albert Boadella, “presentant-lo com a president de Tabarnia, donant-li el rang d’oficialitat”.

El diputat ha lamentat que “el suposat president” parlés “en nom d’un país que no existeix”, erigint-se en “representació d’un sector espanyolista de Catalunya mal dibuixat”. “Tabarnia no existeix”, ha sentenciat Guillaumes, que ha retret a Sánchez que se li doni aquesta rellevància a Boadella mentre a TVE no han entrevistat a Puigdemont o a alts càrrecs de la Generalitat.

“És bastant ofensiu per a moltíssima gent aquestes Fake News. Deixin de fer-se això”, li ha demanat a Sánchez el parlamentari del PDeCat.

No obstant això Sánchez ha negat aquesta acusació assegurant que “no es correspon amb la realitat”.

Segons ha sostingut en la seva resposta, no es va presentar a Boadella com a “president de Tabarnia” donant oficialitat al càrrec, atès que aquest títol va ser retolat “entre cometes”. Per emfatitzar més la seva justificació sobre el canvi de sentit amb o sense aquest signe ortogràfic, ha ironitzat amb un vers de Gustavo Adolfo Bequer: “No és el mateix tornaran les fosques orenetes sense cometes que amb cometes perquè si no ho entrecomillo estic fent plagi” .

En directe i sense cometes

Encara que en el primer rètol si apareixia “president de Tabarnia a l’exili” entre cometes, a la resta de l’emissió de la roda de premsa de Boadella es va retolar sense cometes amb el següent text: “El president de Tabarnia analitza la situació política i social a Catalunya “.

A més, un tuit del compte oficial del Canal 24 hores també es referia al “president de Tabarnia, Albert Boadella, analitza la situació política i social a Catalunya” sense cap tipus de cometes o matisació sobre la naturalesa irònica del càrrec.

Sánchez ha afirmat que en canvi “on sí que s’ha posat com a president és a Puigdemont”, malgrat ser “un pròfug de la Justícia” mentre ha recordat que també la televisió autonòmica catalana, TV3, va donar informació de la concentració de Tabarnia.

El president de RTVE, a més, ha negat que s’interrompés la programació habitual, encara que sí es va connectar en directe per escoltar Boadella, però després ha afegit que “el que té repercussió mediàtica cal donar-lo”.

El tractament de Tabarnia a TVE va ser objecte de les crítiques del Consell d’Informatius i de Miguel Ángel Sacaluga, conseller a RTVE a proposta del PSOE.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

One Comment

  1. José María José María

    Este tal Sánchez merece la misma consideración que Boadella.

Deixa un comentari