Press "Enter" to skip to content

[ARA MATEIX] El fiscal demana invalidar el passaport de Puigdemont per evitar la internacionalització del procés

Puntuació dels lectors

El fiscal Javier Zaragoza ha demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que invalidi els passaports de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, dels quatre exconsellers que van fugir amb ell i de l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

El fiscal, davant la impossibilitat de procedir a la retenció material dels passaports, considera “absolutament imprescindible” que el jutge limiti la validesa dels mateixos per impedir que utilitzin els seus desplaçaments entre països per continuar portant a terme activitats encaminades a la justificació internacional de “els delictes de rebel·lió i sedició” en què han participat.

El fiscal del Suprem argumenta que, malgrat la seva situació de crida i cerca i de no haver-se posat a disposició del jutge, alguns dels investigats viatgen “sense cap restricció”

En un escrit presentat avui, el fiscal del Suprem argumenta que, malgrat la seva situació de crida i cerca i de no haver-se posat a disposició del jutge, alguns dels investigats viatgen “sense cap restricció” en no haver-se adoptat cap mesura cautelar que limiti els seus moviments.

Recorda en aquest sentit, que Puigdemont ja ha viatjat a Dinamarca i Suïssa i prepara un altre viatge a Hèlsinki, que Clara Ponsati ha viatjat a Escòcia (també ho ha fet a Àustria) i que la Meritxell Serret ho ha fet a Suïssa.

El fiscal exposa que la legislació permet retenir o retirar passaports en casos en què, com l’actual, hi ha ordre de presó per als cinc antics integrants del Govern i de detenció contra l’exparlamentària de la CUP. La llei també permet “limitar la validesa del passaport a determinats països o territoris”.

La llei també permet “limitar la validesa del passaport a determinats països o territoris”

En el cas dels sis fugits, atès que els fugits no van lliurar físicament els seus passaports, considera imprescindible limitar la validesa dels mateixos perquè no puguin seguir viatjant per, a parer seu, projectar i justificar a l’exterior el procés sobiranista i la declaració unilateral d’independència. Per això, reclama al jutge que ordeni a les autoritats administratives competents que anul·lin la vigència i validesa d’aquests documents “temporalment” mentre es mantingui la situació actual.

Dels investigats al Suprem pel procés sobiranista, romanen fora d’Espanya Carles Puigdemont, Antoni Comin, Meritxell Serret, Lluís Puig (Bèlgica), Clara Ponsati (Escòcia) i Anna Gabriel (Suïssa).

Comentaris
COMPARTEIX !
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

One Comment

 1. Pudentet Pudentet 22 de Març de 2018

  Posat,s a prevaricar tot s,hi val…

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser