Press "Enter" to skip to content

Roger Torrent respon a Arrimadas: “El meu deure és defensar els drets” de Puigdemont i Sànchez

Puntuació dels lectors

El president del Parlament, Roger Torrent, ha contestat la carta que li va remetre la setmana passada la cap de l’oposició, Inés Arrimadas, en què l’instava a posar fi a la paràlisi institucional que viu Catalunya i activar el procés d’investidura mitjançant una compareixença del mateix Torrent al ple del Parlament. Torrent ha descartat la possibilitat d’intervenir en el ple, ja que, segons apunta en la seva missiva, “el reglament del Parlament no estableix ni té previst” aquest mecanisme. Aquesta tarda la Mesa i la Junta de Portaveus debatran aquesta petició de Ciutadans, a més de la seva sol·licitud per celebrar un ple extraordinari per instar a Torrent a “actuar”.

El president de la cambra també contesta Arrimadas que tant Carles Puigdemont com Jordi Sànchez tenen dret a ser candidats a la presidència de la Generalitat. “Van ser escollits diputats del Parlament de Catalunya”, van obtenir la seva acta i van adquirir “el dret de representació política que els atorga la condició de representants de la ciutadania. El meu deure és defensar aquests drets”, escriu Torrent.

El ple d’investidura de tots dos candidats no ha arribat a produir-se per qüestions “processals”, insisteix Torrent, i afirma que si Catalunya no té un govern tres mesos després de les eleccions, és per culpa de “les ingerències il·legítimes l’Estat”. Els tribunals no han permès la investidura a distància de Puigdemont ni la sortida de la presó de Sànchez per acudir al debat sobre la seva candidatura.

En tot cas, el president del Parlament constata que fins ara no ha rebut una proposta de candidat alternatiu – “tampoc vostè”, li diu a Arrimadas-, i afirma que no pot designar un diputat que no vagi a comptar amb la majoria necessària de vots per ser elegit president. “Vam coincidir, en tot cas, en la necessitat d’aconseguir un govern com més aviat millor”, explica, a més de constatar la seva “voluntat” de trobar “la fórmula política” que permeti “recuperar les institucions i aixecar l’aplicació de l’article 155” de la Constitució “com més aviat”.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 678
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser