Press "Enter" to skip to content

No hi ha diners per a les pensions però el Ministeri de Defensa invertirà 10.805 milions d’euros en armament

Puntuació dels lectors

El Ministeri de Defensa té previst una inversió per al nou cicle per als pròxims 15 anys de fins a 10.805.000 d’euros per a set programes d’armament, segons ha avançat la Cadena SER. En els anys 90 es va posar en marxa un pla inversor que incloïa els anomenats Programes Especials d’Armament (PEAS) i la nova fase substituirà l’antic pla. Això sí, l’PEAS encara falten per pagar uns 20.000 milions d’euros, que hauran d’abonar fins a 2030. En altres paraules, María Dolores de Cospedal iniciarà un nou cicle inversor per comprar armes per valor de gairebé 11.000 milions d’euros i, al seu torn , haurà de pagar el deute de 20.000 milions.

Així es desprèn d’un document de la Secretaria de Defensa a la qual ha tingut accés la SER, que detalla que l’armament que s’adquirirà constarà de vehicles de combat sobre rodes 8×8, fragates F-110, avions d’entrenament, avions i helicòpters NH-90 entre d’altres.

En les setmanes vinents el pla serà portat al Consell de Ministres i es preveu que s’incloguin en els pressupostos com despesa ordinària per, d’aquesta manera, complir amb el compromís adquirit amb l’OTAN (forçat per Donald Trump) pel qual Espanya haurà de pujar la despesa dedicada a Defensa fins a l’1,53% del seu PIB.

El nou despesa estarà embolicat en polèmica, ja que coincideix en temps amb les protestes dels jubilats per la “pugeu de merda de les pensions”. En una entrevista a Telecinco, Cospedal va justificar la notable inversió destinada a la despesa militar mentre els pensionistes perdien poder adquisitiu. La ministra va assegurar que els que demanen augmentar les pensions en detriment de Defensa fan “demagògia” perquè es necessita protecció i “no neix els diners dels arbres”.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 6K
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser