Press "Enter" to skip to content

Duríssim discurs de l’exfiscal José Antonio Martín Pallín durant el debat a l’ONU sobre Catalunya i Espanya

Puntuació dels lectors

Moltes personalitats europees, polítiques i judicials han assistit aquest dilluns a la seu europea de les Nacions Unides (ONU) a Ginebra a un debat sobre els drets humans de Catalunya en el conflicte polític i judicial amb el estat. L’acte, titulat Regressió dels drets humans a Espanya, i organitzat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), s’ha realitzat en paral·lel al Consell de Drets Humans de l’ONU (CDH), que celebra aquests dies la seva trenta-setena sessió ordinària.

L’exfiscal del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín ha assegurat que quan l’alt tribunal impedeix a un diputat acudir al Parlament per acudir al ple d’investidura s’estarà produint “una invasió” del poder legislatiu per part del judicial.

“No seria admissible en cap sistema parlamentari europeu que un jutge pugui interferir en les decisions d’un parlamentari impedint-anar al Parlament, i té el precedent de Yoldi”, pres per la seva pertinença a la banda terrorista ETA que el 1987 va poder sortir de la presó per presentar la seva candidatura a lehendakari, que no va prosperar.

El jurista ha defensat la feina del Tribunal Constitucional fins que va decidir “criminalitzar una actuació parlamentària” advertint als membres de la Cambra catalana sobre conseqüències de debatre i aprovar iniciatives independentistes, cosa que creu un atac a la divisió de poders.

Ha demanat diàleg per solucionar el conflicte polític català i ha asseverat que el TS, a més de no tenir mitjans per assumir la causa oberta pel procés sobiranista – “Només hi ha una secretària i dos funcionaris”, ha dit–, no és competent perquè hauria de resoldre la qüestió al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Puigdemont i Gabriel

Els dos dirigents polítics -que es van desplaçar a Bèlgica i Suïssa fa cinc mesos i tres setmanes, respectivament- s’han trobat en un acte on també ha assistit l’eurodiputat d’ERC Jordi Solé; l’exdiputada de la CUP Mireia Vehí; el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro; el membre electe del nou secretariat de l’Assemblea Adrià Alsina; les parelles de Jordi Cuixart i Joaquim Forn, Txell Bonet i Laura Masvidal; i la germana de Toni Comín, Betona Comín. Entre els presents també ha figurat l’advocat i expert independent de la ONY sobre democràcia i drets humans Alfred-Maurici de Zayas.

En l’apartat d’intervencions, han pres la paraula l’ex magistrat del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín; el Síndic de Greuges, Rafael Ribó; l’advocat l’expert en protecció legal i regulació del dret a reunió Michael Hamilton, entre d’altres.

Puigdemont i Gabriel es reuneixen després de l’acte per parlar “dels passos per portar Catalunya cap a la república”

Puigdemont, que va arribar aquest cap de setmana a Ginebra i va participar al Festival de Cinema i Fòrum Internacional de Drets Humans (FFIDH), es reuneix aquesta tarda amb Anna Gabriel per tractar de la situació catalana. En paraules del mateix expresident, la seva cita amb Gabriel és “una reunió privada que no està pensada per negociar res”, encara que va admetre que parlaran de la investidura i “dels passos per portar Catalunya cap a la república”.

Puigdemont i els exconsellers que van fugir amb ell a l’octubre de 2017 a Bèlgica estan acusats a Espanya dels presumptes delictes de rebel·lió, sedició, malversació, prevaricació i desobediència en el marc del referèndum de la independència de l’1 d’octubre, prohibit prèviament pel TC. Gabriel està al seu torn investigada pel Suprem per presumpta rebel·lió.

MICHAEL HAMILTON
Professor de Dret a Protesta Pública de la Universitat d’East Anglia

El professor de Dret a Protesta Pública de la Universitat d’East Anglia Michael Hamilton també ha defensat que ha existit una vulneració de drets i ha pronosticat que “una solució al conflicte polític només es podrà trobar quan hi hagi un compromís de base amb els drets fonamentals” .

L’advocada Anaïs Franquesa ha repassat les càrregues policials l’1 d’octubre contra la gent present a les escoles electorals i ha assegurat que hi va haver un component de gènere en l’actuació policial: “Van anar per les dones”.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser