Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Manifestacions de Societat Civil Catalana, 7.000 assistents a Barcelona i cancel·lada a Madrid per “Mal Temps”

Comparteix
0Shares

Societat Civil Catalana es manifesta aquest diumenge a l’Estació de França de Barcelona sota el lema “Ara més que mai, seny”, en una concentració amb milers de persones que, segons resa l’entitat, té com a objectiu elevar un cop més la seva veu per demanar “unitat i convivència d’una majoria social que desitja viure en pau”

A la concentració hi participen, l’exministre francès, Manuel Valls, que serà un dels ponents, al costat de l’actriu Rosa Maria Sardà, el fiscal anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, l’exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, l’exdiputat del PP, Juan Milián i el president de la Societat Civil Catalana, José Rosiñol.

Ball de xifres en el nombre d’assistents. Segons la guàrdia urbana hi han participat 7.000 persones, l’organització, en canvi, xifra la concentració en 200.000 manifestants.

La concentració ha anat des del passeig de Colom a l’estació de França, on estava situat l’escenari per fer els parlaments finals.

En la trobada hi ha participat el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, el president de Ciutadans, Albert Rivera, el president del PPC, Xavier García Albiol, i altres representants polítics d’aquestes mateixes forces.

La concentració s’han vist nombroses banderes espanyoles i catalanes, i entre les consignes més repetides han destacat el tradicional “Visca Espanya i Visca Catalunya”, “Visca el Rei” o “Puigdemont a la presó”. Els manifestants porten pancartes amb missatges com “Estem farts” i “Som Catalunya, som Espanya”, cartells en suport a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i multitud de banderes espanyoles, catalanes i europees, i coregen consignes com “Que no ens enganyin, Catalunya és Espanya “o” Puigdemont a la presó”.

D’altra banda, Societat Civil Catalana va decidir aquest dissabte posposar la concentració que tenia previst fer a la plaça de Colón de Madrid sota el lema ‘Dos colors, un sentiment’ a causa de les males “condicions meteorològiques” que es van donar a la capital espanyola.

Societat Civil Catalana al·lega que, una hora abans de començar, posposa la concentració que tenia previst fer a la madrilenya plaça de Colón a les 12.00 hores “per la pluja”, negant que sigui per falta de quòrum, quan menys d’una hora abans milers de persones es van dirigir des de la plaça de Sol fins a plaça del Museu Reina Sofia amb els seus paraigües per defensar les pensions.

“No ens enganyen, Catalunya és Espanya”. Aquesta va ser una de les poques consignes que es van sentir a la plaça de Colón aquest dissabte des de les 12:00 hores. I el seu volum va ser baixet. Es respirava desolació en l’ambient. Poc abans que comencés, de fet la premsa rebia la comunicació 20 minuts abans, Societat Civil posposava la seva concentració de Madrid a favor de la convivència i la unitat d’Espanya. Alguns dels que van acudir marxaven amb les seves banderes espanyoles, de Catalunya, de Tabarnia o europees a casa. D’altres es quedaven i parlaven en rotllana. D’altres es feien fotos davant d’un escenari buit, decorat amb els colors vermell i groc i amb el lema de la convocatòria: Dos colors, un sentiment. En el marxandatge que es venia, paraigües també de colors vermell i groc. Es van corejar alguns visques a Espanya, a Catalunya i a la Guàrdia Civil.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari