Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Freixenet ni marxava ni es quedava, es venia a un grup Alemany

Comparteix
0Shares

Freixenet passarà a control alemany. Representants de la multinacional Henkell, especialitzada en vi escumós, són aquest divendres a Barcelona per tancar l’acord amb una part de la família propietària. A canvi d’uns 220 milions d’euros, es quedaran una mica més de la meitat de les accions de Freixenet. Exactament, el 50,7% de les accions passaran a la companyia alemanya.

Es tanca l’operació, després dos anys de negociacions. La previsió és que la branca familiar dels Hevia Ferrer vengui tota la seva participació (29%) i que els Bonet Ferrer es desfaci d’un 21,75% del total de les seves accions.

La part restant d’aquesta branca correspon a Josep Lluís Bonet, president de la companyia, que sempre s’ha oposat a cedir les seves accions. L’altre 42% que resta de Freixenet és propietat de la tercera branca, els Ferrer Noguer, encapçalada pel president d’honor, Josep Ferrer, que tampoc és partidari de vendre. S’espera que l’operació es materialitzi durant els pròxims mesos.

Freixenet mantindrà la seu social a Catalunya

Freixenet mantindrà la seu social a Catalunya, segons ha ratificat aquest divendres el consell d’administració de l’empresa líder del sector del cava. El debat sobre el trasllat de la seu s’hauria inclòs a l’ordre del dia a proposta del president de la companyia, Josep Lluís Bonet, arran dels resultats de les eleccions del 21 de desembre i de la manca de govern a Catalunya gairebé dos mesos després dels comicis.

A finals d’octubre, la proclamació de la República des del Parlament i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució va motivar que el consell d’administració de Freixenet debatés sobre el trasllat fora de Catalunya, però va decidir mantenir la seu a Sant Sadurní d’Anoia perquè “s’havia retornat a l’ordre constitucional”. Aquest divendres s’ha ratificat la decisió que la firma continuï a Catalunya.

CCOO exigeix garanties en l’ocupació i la consolidació del projecte industrial de Freixenet

CCOO ha demanat que la compra de la majoria de capital de Freixenet per part del grup alemany Henkell garanteixi l’ocupació del grup i la consolidació d’un projecte industrial de futur.

Segons un comunicat del sindicat, tant el comitè d’empresa com la secció sindical de CCOO de Freixenet han demanat una reunió de caràcter urgent amb la direcció del grup perquè informi la representació dels treballadors sobre aquesta operació de venda.

CCOO coordinarà les accions oportunes davant l’administració i en el marc de coordinació sindical europea per garantir els objectius que han marcat la consolidació de l’ocupació i del projecte industrial del grup Freixenet en aquest nou escenari.

El sindicat considera que la nova situació de l’empresa, després de l’adquisició de Henkell, hauria de situar-la en primera línia del mercat de vins escumosos a nivell mundial, revitalitzar el sector i generar oportunitats d’expansió i creixement de l’ocupació a la resta d’empreses del sector del cava.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari