Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El jutge de l’1-O avisa que hi haurà “almenys” 10 imputats més

Comparteix
287Shares

El jutge del jutjat número 13 de Barcelona, ​​un dels epicentres de les causes sobre el ‘Procés’, ha avançat en un acte, que la seva causa, centrada els últims mesos en el rastreig de la despesa per al referèndum de l’1 d’octubre, “engreixarà “aviat. El magistrat avança que preveu “almenys” que se sumin a 10 persones més a la vintena d’imputats als que ja s’investiga en el procediment.

Precisament aquest dijous el jutjat de Ramírez Sunyer va dirigir una operació amb nous registres i encausats en la qual va ordenar registres a la seu d’Òmnium Cultural i el domicili i despatx al departament de Presidència de la Generalitat d’un dels investigats per possibles pagaments relacionats amb la consulta declara il·legal pel Tribunal Constitucional.

Antoni Molons, el que va ser secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat amb Carles Puigdemont, va ser detingut i interrogat. Després de quedar en llibertat, ha estat cessat. L’alt càrrec del Govern ja va declarar anteriorment sobre les campanyes de publicitat per animar a participar en el referèndum que havia suspès el Tribunal Constitucional i després va declarar il·legal.

Les campanyes de publicitat en mitjans de comunicació sobre el referèndum del passat 1 d’octubre, centre d’aquesta part de les indagacions en què s’ha vist implicat Molons, van tenir un suposat cost de 502.639 euros, segons la investigació preliminar de la Guàrdia Civil que ha analitzat factures i pres diverses declaracions d’alts càrrecs i empresaris per rastrejar els diners públics usats amb aquesta finalitat tant en l’anunci emès per TV3 com per a la campanya prèvia sobre el registre de catalans a l’estranger.

A més, en el sumari s’ha incorporat una providència en la qual el magistrat retreu als acusats la seva acció dilatòria en el procediment. No és la primera ocasió que ho fa, ja que, de forma verbal en diversos interrogatoris i per escrit, ha retret en diverses ocasions a les defenses que tractin d’ajornar interrogatoris de testimonis i imputats que coincideixen amb altres assenyalaments. Per evitar retards, el magistrat ha fixat en diverses ocasions interrogatoris en cap de setmana o en horari de tarda, cosa que va aixecar noves protestes dels advocats dels acusats.

Ara els llança una nova advertència en aquest escrit inclòs en el sumari de la causa i indica que, per evitar “dilacions indegudes”, els imputats haurien de predicar amb l’exemple i no entorpir l’avanç de la instrucció. “Han interposat innombrables recursos contra totes les resolucions adoptades en aquest procediment”, destaca.

“Han interposat innombrables recursos contra totes les resolucions adoptades en aquest procediment”

Ramírez Sunyer va començar a investigar el referèndum a partir d’una denúncia de l’advocat Miguel Durán i una altra posterior de Vox per les declaracions de l’exjutge i exsenador Santiago Vidal, que va assegurar que el Govern disposava d’una partida “camuflada” de 400 milions per organitzar la votació . Va imputar després per un presumpte delicte de revelació i un altre de delicte informàtic al mateix Vidal i al secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó i l’ex magistrat del Constitucional, Carles Viver Pi-Sunyer.

A la coneguda com a operació Anubis el focus de la investigació es va ampliar considerablement i va arribar fins a una de les peces fonamentals de les causes sobre el ‘Procés’, el dos d’Oriol Junqueras en Economia Josep Maria Jové.

Comentaris
Comparteix
287Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari