Press "Enter" to skip to content

La presidenta del PP de Cantàbria reconeix que va utilitzar el compte d’un discapacitat per realitzar pagaments

Puntuació dels lectors

La presidenta del PP de Cantàbria, María José Sánez de Buruaga, s’ha vist obligada a comparèixer aquest divendres, acompanyada de part de la seva executiva, per replicar al sector crític del partit al voltant de la presumpta “instrumentalització d’un discapacitat” per pagar, a través d’un compte a nom seu, les quotes d’al voltant de 500 afiliats per part de la candidatura guanyadora, encapçalada per la mateixa Buruaga, al Congrés regional celebrat fa un any.

El portaveu del PP al Parlament de Cantàbria, Eduardo Van den Eynde, la diputada autonòmica Ruth Beitia i el senador Javier Fernández han comparegut prèviament per llegir un comunicat signat per vuit diputats i tres senadors i que compta amb el suport de 1.000 afilats al que demanaven a l’actual direcció del partit “explicacions convincents” al voltant de les informacions difoses durant l’últim mes per Okdiario.

En elles, com a proves que es van ingressar presumptament més de 9.000 euros en el compte d’aquesta persona amb discapacitat per a efectuar el pagament de quotes d’afiliats, se citen comprovants bancaris en els quals suposadament es reflecteixen abonaments efectuats per l’actual secretària autonòmica del partit , María José González Revolta, l’ara presidenta del Comitè Electoral de la formació i diputada regional, Isabel Urrutia, i el diputat i portaveu del PP de Cantàbria, Íñigo Fernández, així com pel marit de Sáenz de Buruaga.

Aquesta facció crítica l’ha qualificat de “un comportament ètic i moral” que els genera “la més enèrgica repulsa” per tractar-se de fets “radicalment oposats a la forma d’actuar que ve defensant el Partit Popular”. Així mateix, els seus portaveus han aclarit que no entren a valorar si la forma d’actuar és legal o no, sinó que es tracta de principis “morals i ètics” que, segons han recalcat, no concorden amb “els valors del partit”.

Davant d’aquest escenari, la presidenta dels populars càntabres -que va desbancar per quatre vots el març de 2017 al llavors líder del partit, Ignacio Diego, en un Congrés regional que es troba immers en un procediment judicial per aquesta causa-, ha reconegut que es va utilitzar el compte d’un afiliat amb discapacitat del poble de Laredo per “centralitzar i tramitar el pagament de les quotes” d’afiliats d’aquesta localitat.


“Es va oferir voluntàriament”

Malgrat això, ha volgut remarcar que ell “es va oferir voluntàriament” per obrir el compte bancari, i que es tracta d’una persona que “disposa de plena capacitat d’obrar” i que “té dret a participar en la vida del partit”. “No s’ha utilitzat a ningú”, ha subratllat, “una cosa és la discapacitat i una altra la incapacitat”, ha explicat, tot i que no ha sabut detallar el grau de diversitat funcional que presenta. “No té limitació ni jurídica, ni d’obrar”, ha insistit.

D’aquesta manera, assegura que “no hi ha res poc ètic ni il·legal” en el comportament de la seva candidatura i ha restat valor a les informacions difoses pels quals ha qualificat de “mitjans sensacionalistes” que s’han fet ressò de filtracions de les seves “converses privades “en què” donava explicacions “sobre aquest assumpte.

Així mateix, ha ressaltat que el Congrés “va ser net” i que tots van jugar “amb les mateixes regles”. Ha assegurat que les dues candidatures van emprar el mateix procediment: utilització d’un compte des de la qual es van realitzar transferències per abonar les quotes de més de 400 afiliats, cosa que, segons ha incidit, és una pràctica “habitual” recollida en els estatuts i en el reglament del partit.

Així doncs, ha emmarcat la compareixença efectuada amb anterioritat per membres del seu partit en una “campanya d’assetjament polític i personal brutal per escapçar al PP, per trencar-i per intentar que es vagi”. Ha considerat “gravíssim que senadors i diputats elegits pel PP” -als quals ha vinculat amb la candidatura perdedora al Congrés-, hagin reiterat, a parer seu, “acusacions i denúncies que saben que els tribunals han arxivat”.

Fins i tot ha afirmat que ha estat víctima d'”insults, injúries, calúmnies i amenaces en xarxes” entre les que, segons ha assenyalat, li han arribat a “desitjar que li peguin dos tirs al clatell”, fets que ja ha posat en coneixement de la Policia.

A més, Buruaga ha recalcat que els signants del comunicat “han mentit sabent” que ho estaven fent i ha afegit que “s’han erigit en jutges i part”. S’ha qüestionat també que “què pretenen amb aquesta campanya”, alhora que ha insinuat que l’objectiu és “condicionar la resolució judicial en l’únic procediment judicial que roman obert” per suposades irregularitats al Congrés, pendent del judici previst per al 15 de maig.

Finalment, la presidenta del PP ha posat èmfasi que “la direcció que presideix no es va a plegar” davant “una campanya de difamació i persecució” posada en marxa, segons ha incidit, per la candidatura derrotada al Congrés regional. “No sé fins a on pretenen arribar però ja n’hi ha prou “, ha conclòs. A més dels portaveus Van Den Eynde, Beitia i Fernández citats anteriorment, la resta de signants del comunicat són l’expresident del PP de Cantàbria i actual diputat, Ignacio Diego, els parlamentaris regionals Luis Carlos Albalá, Mercedes Toribio, Santiago Recio, José Manuel Igual i Cristina Mazas i senadors Esther Merino i Blanca Martínez.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser