Press "Enter" to skip to content

El Ministeri d’Economia i Finances francès avisa: La corrupció a Espanya representa “el 9,6% del PIB de tot un any”

Puntuació dels lectors

El Ministeri d’Economia i Finances francès ha publicat un estudi comparatiu sobre la prevenció de la corrupció en alguns països el 12 de març de 2018. “Aquest estudi comparatiu internacional (ECI)”, diu la Direcció General del Tresor, “es va dur a terme l’octubre de 2017 a petició de l’Agència Francesa de Lluita contra la corrupció (AFA), per estudiar els mecanismes per prevenir la corrupció a Alemanya, França i Brasil, Espanya, Itàlia, Mèxic, Països Baixos, Rússia i Ucraïna”.

I això és el que diu l’informe sobre Espanya:

“Segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), la corrupció és el segon problema que més preocupa als espanyols, darrere de l’atur. Més de la meitat d’ells cita corrupció i frau en els 3 principals problemes que existeixen actualment a Espanya. Espanya també ocupa el lloc 41 entre 176 països en l’índex de Percepció de la Corrupció de Transparency International 2016. Aquest és el pitjor rànquing d’Espanya des de la creació d’aquest índex en 1995, el que s’explicaria pel fet que els ciutadans espanyols tenen la sensació que la justícia és aquesta polititzant, que el sistema no protegeix prou els demandants, el que evita que certs casos de corrupció surtin a la llum, i que són les elits riques i multinacionals les que influeixen en les polítiques del govern espanyol. s’ha de dir que la corrupció és particularment costosa a Espanya (Segons un informe * del Parlament Europeu el 2016, la corrupció a Espanya representaria una quantitat de diners de fins al 9,6% del PIB durant tot l’any) i que diversos casos han tingut un gran impacte en els mitjans de comunicació al país. El maig passat, a través de les seves tasques específiques semestrals, la Comissió Europea ha cridat a Espanya a l’ordre sobre aquest tema, retraient al govern per no tenir una estratègia per prevenir i reduir el risc de corrupció. (…)

La Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC), que és un organisme independent del govern i subjecte al control parlamentari, garanteix preservar el bon funcionament, la transparència i l’existència d’una competència efectiva de tots els mercats i sectors productius. Com a tal, la CNMC ha detectat i sancionat fraus i manipulacions en licitacions públiques i privades en tots els sectors de l’economia en els últims anys (La contractació pública representa més del 15% del PIB d’Espanya. S’estima que el frau i la competència deslleial en les licitacions públiques impliquen un dèficit de prop de € 40 mil milions a l’any)”.

“La Fiscalia anticorrupció és l’organisme pertanyent al sistema judicial espanyol que investiga delictes econòmics i d’altre tipus relacionats amb el fenomen de la corrupció. Segons el seu informe anual de 2016, la Fiscalia Anticorrupció ha emès 59 acusacions en 2016. L’abús administratiu, el frau contra l’administració, la malversació de fons públics i el comerç d’influències van constituir els principals “tipus de càstig”. l’any passat. Es van dictar 29 sentències, 27 de les quals van donar lloc a la condemna de l’acusat. s’han presentat més de 650 casos de corrupció (sospites) davant la Fiscalia”.

Un nivell de corrupció, que representa “el 9,6% del PIB durant tot l’any”, “diversos casos han tingut un gran impacte mediàtic últimament al país”, “frau i manipulació en les apel·lacions” ofertes públiques i privades en tots els sectors de l’economia en els últims anys”,” un dèficit del voltant de 40 mil milions d’euros per any”, i de moment hi ha pocs articles en els mitjans francesos sobre els principals judicis per corrupció del Partit popular de Mariano Rajoy que han tingut lloc a Espanya des de l’octubre i en què participen exministres, presidents de comunitats autònomes, membres del partit en govern actualment a Madrid. Afortunadament, el Tresor francès només està allà per publicar informació …

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser