Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] La fiscalia demana si es pot detenir Puigdemont i Serret a Suïssa

Comparteix
263Shares

La fiscalia ha demanat al Ministeri de l’Interior que, conjuntament amb la Interpol, faci gestions davant les autoritats suïsses per estudiar la viabilitat de la detenció, per extradir-los a l’estat espanyol.

La mateixa fiscalia també ha demanat al Ministeri d’Afers Exteriors espanyol que el cos diplomàtic aclareixi en quins actes tenen previst participar a Ginebra els pròxims dies.

El ministeri públic també ha demanat al Tribunal Suprem que adopti mesures cautelars complementàries i limiti la validesa dels passaports de Puigdemont i Serret.

Debat a la seu de les Nacions Unides a Ginebra

Això el mateix dia en què s’ha fet públic que dilluns la seu de les Nacions Unides a Ginebra acollirà un debat amb participació dels familiars dels polítics presos i els que han marxat a viure fora de Catalunya.

Amb el títol de “La regressió de drets humans a Espanya”, serà un debat organitzat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya i altres organitzacions, on hi haurà la dona de Joaquim Forn, el síndic Rafael Ribó i l’exmagistrat José Antonio Martín Pallín, entre d’altres.

Puigdemont i Serret no està confirmat que hi assisteixin, però sí que està anunciat que tindran diversos actes públics relacionats amb els drets humans durant la setmana, i és probable que coincideixin amb Anna Gabriel.

Participaran en un debat sobre la independència en el Festival de Cinema i el Fòrum Internacional sobre els Drets Humans (FIFDH).

L’organització del festival ja ha justificat la presència del Puigdemont en el certamen i el govern suís, fins i tot, ha emès un comunicat en què diu que Puigdemont, com a ciutadà espanyol, pot anar lliurement a Suïssa i fer-hi els “discursos polítics” que vulgui.

Comentaris
Comparteix
263Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari