Press "Enter" to skip to content

Hisenda demana 8 anys de pres贸 per a Xabi Alonso per tres delictes fiscals

Puntuaci贸 dels lectors

Xabi Alonso, exfutbolista del Reial Madrid ja retirat, els seus problemes amb Hisenda per la tributaci贸 dels seus drets d’imatge durant la seva etapa en actiu va cam铆 d’acabar dirimint en un judici .La Advocacia de l’Estat, que representa l’Ag猫ncia Tribut脿ria, ha demanat vuit anys de pres贸 per a Alonso per tres delictes fiscals, una pena que podria acabar amb el basc a la pres贸, segons El Confidencial.

L’exjugador segueix defensant la seva innoc猫ncia des que va comen莽ar el conflicte amb Hisenda i no vol un acord de conformitat, pactant una multa i una pena que evitaria la seva entrada a la pres贸. La seva t脿ctica 茅s similar a la de Cristiano Ronaldo, que tampoc vol pactar amb la Fiscalia. Una actitud contr脿ria a la de majoria de futbolistes que s’han trobat en una situaci贸 similar i que han pactat una multa i una pena m铆nima. 脡s el cas, per exemple, de Marcelo, Modric, Falcao, Di Mar铆a, Coentrao, Carvalho, Alexis o Mascherano.

Els presumptes delictes es remunten al per铆ode entre 2010 i 2012, quan Alonso va rebre cobraments per 4,9 milions en una societat radicada a Madeira

Els fets presumptament delictius es remunten al per铆ode entre 2010 i 2012, quan Xabi Alonso jugada al Reial Madrid que presidia Florentino P茅rez. Durant aquests anys, el futbolista va ingressar 4,9 milions d’euros en una societat anomenada Kardzali, amb seu a Madeira (Portugal), on la pressi贸 fiscal 茅s molt menor a l’espanyola. Segons Hisenda, Alonso va defraudar 2.490.000, que hauria d’haver tributat a Espanya com IRPF. La defensa sost茅 que la societat era legal i estava declarada.

L’escrit d’acusaci贸 tamb茅 inclou a Iv谩n Zald煤a, assessor fiscal de l’exfutbolista blanc, i Ignasi Maestre, administrador de Igmasa, una “entitat especialitzada en facilitar aquest tipus d’estructures”. De fet, Hisenda demana tres anys de pres贸 per a cada un dels tres acusats pels anys 2010 i 2012, mentre que s贸n dos per a l’any 2011, quan la quantia defraudada va ser menor. En total s贸n 8 anys per a cada un dels acusats, una pena que es troba a la franja mitjana per delictes fiscals. A m茅s, demana que Alonso aboni 8 milions d’euros, entre la quota defraudada i la multa.

El cas va ser arxivat inicialment per la Fiscalia de delictes econ貌mics de Madrid el 2015, ja que no va veure indicis de delicte. Per貌 la fiscal general de l’Estat en aquella 猫poca, Consuelo Madrigal, va ordenar que el denunci茅s per no agraviar al Bar莽a, sempre segons El Confidencial, pels casos de Messi i Mascherano. La Fiscalia va arribar fins i tot a expedientar el fiscal en cap de Madrid, Jos茅 Javier Polo. Finalment, donada la complexitat dels fets, l’Audi猫ncia de Madrid va ordenar reobrir el cas i tot apunta que Xabi Alonso acabar脿 assegut a la banqueta acusat de tres delictes fiscals.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilaci贸n L谩ser