Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Hisenda demana 8 anys de presó per a Xabi Alonso per tres delictes fiscals

Comparteix
85Shares

Xabi Alonso, exfutbolista del Reial Madrid ja retirat, els seus problemes amb Hisenda per la tributació dels seus drets d’imatge durant la seva etapa en actiu va camí d’acabar dirimint en un judici .La Advocacia de l’Estat, que representa l’Agència Tributària, ha demanat vuit anys de presó per a Alonso per tres delictes fiscals, una pena que podria acabar amb el basc a la presó, segons El Confidencial.

L’exjugador segueix defensant la seva innocència des que va començar el conflicte amb Hisenda i no vol un acord de conformitat, pactant una multa i una pena que evitaria la seva entrada a la presó. La seva tàctica és similar a la de Cristiano Ronaldo, que tampoc vol pactar amb la Fiscalia. Una actitud contrària a la de majoria de futbolistes que s’han trobat en una situació similar i que han pactat una multa i una pena mínima. És el cas, per exemple, de Marcelo, Modric, Falcao, Di María, Coentrao, Carvalho, Alexis o Mascherano.

Els presumptes delictes es remunten al període entre 2010 i 2012, quan Alonso va rebre cobraments per 4,9 milions en una societat radicada a Madeira

Els fets presumptament delictius es remunten al període entre 2010 i 2012, quan Xabi Alonso jugada al Reial Madrid que presidia Florentino Pérez. Durant aquests anys, el futbolista va ingressar 4,9 milions d’euros en una societat anomenada Kardzali, amb seu a Madeira (Portugal), on la pressió fiscal és molt menor a l’espanyola. Segons Hisenda, Alonso va defraudar 2.490.000, que hauria d’haver tributat a Espanya com IRPF. La defensa sosté que la societat era legal i estava declarada.

L’escrit d’acusació també inclou a Iván Zaldúa, assessor fiscal de l’exfutbolista blanc, i Ignasi Maestre, administrador de Igmasa, una “entitat especialitzada en facilitar aquest tipus d’estructures”. De fet, Hisenda demana tres anys de presó per a cada un dels tres acusats pels anys 2010 i 2012, mentre que són dos per a l’any 2011, quan la quantia defraudada va ser menor. En total són 8 anys per a cada un dels acusats, una pena que es troba a la franja mitjana per delictes fiscals. A més, demana que Alonso aboni 8 milions d’euros, entre la quota defraudada i la multa.

El cas va ser arxivat inicialment per la Fiscalia de delictes econòmics de Madrid el 2015, ja que no va veure indicis de delicte. Però la fiscal general de l’Estat en aquella època, Consuelo Madrigal, va ordenar que el denunciés per no agraviar al Barça, sempre segons El Confidencial, pels casos de Messi i Mascherano. La Fiscalia va arribar fins i tot a expedientar el fiscal en cap de Madrid, José Javier Polo. Finalment, donada la complexitat dels fets, l’Audiència de Madrid va ordenar reobrir el cas i tot apunta que Xabi Alonso acabarà assegut a la banqueta acusat de tres delictes fiscals.

Comentaris
Comparteix
85Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari