Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Cifuentes s’equivoca en votar i tomba el seu propi projecte de llei d’universitats

Comparteix
0Shares

Un error de la presidenta de la Comunitat, Cristina Cifuentes, ha tombat el seu projecte de llei de l’Espai Madrileny d’Educació Superior (Lemes), ja que no ha votat al Ple de l’Assemblea de Madrid l’esmena a la totalitat amb text alternatiu presentada per Podem, que ha estat aprovada.

Era la segona vegada que es repetia la votació, ja que en la primera l’absència del portaveu de Ciutadans, Ignacio Aguado, de baixa per paternitat, havia provocat un empat entre el bloc de Podem i PSOE-M (a favor de l’esmena) i el de PP i la formació taronja (en contra).

No obstant això, en aquesta segona ocasió Cifuentes no ha arribat a votar per error, el que fet que l’esmena a la totalitat amb text alternatiu de Podem hagi estat aprovada amb 64 ​​vots a favor i 63 en contra.

El resultat ha estat acollit entre aplaudiments pels diputats de la formació domicili, que no esperaven que tirés endavant la seva iniciativa, ja que al tercer empat aquesta hagués decaigut, en aplicació del reglament de l’Assemblea.

El portaveu del PP a l’Assemblea, Enrique Ossorio, ha demanat que els serveis tècnics del Parlament regional comprovin el sistema de vot.

No obstant això, el diputat de Podem Jacinto Morano ha assenyalat que en anteriors ocasions on hi ha hagut algun tipus d’error “no s’ha comprovat en el moment de la votació sinó amb posterioritat”.

Els diputats de Podem a l’Assemblea celebren l’error de Cristina Cifuentes. EFE / J.P. Gandu

Per això, ha demanat a la presidenta de l’Assemblea, Paloma Adrados, mantenir el mateix criteri i deixar l’esmena aprovada “fins que es solucioni” aquesta situació.

Adrados ha accedit a aquesta petició i ha informat que es comprovarà el sistema de vot quan acabi la sessió del Ple del matí.

Prèviament, el Ple de l’Assemblea ha rebutjat l’esmena a la totalitat a la Lemes presentada pel PODEM, ja que en aquest cas sí que ha arribat a haver-hi tres empats consecutius, de manera que ha decaigut la iniciativa.

En declaracions als mitjans, el portaveu regional, Ángel Garrido, ha acusat “l’esquerra” d’usar “l’absència d’una persona que està de baixa per paternitat per trencar la voluntat popular”.

“La voluntat popular i la representació que hi ha al Parlament no volia que tirés endavant l’esmena a la totalitat de Podem”, ha sostingut.

A més, ha anunciat que tornaran a portar el projecte de llei a l’Assemblea per “intentar solucionar aquest menyscapte de la voluntat popular”.

“Més enllà que es comprovi que hi ha un error tècnic o un error en la votació, hauria de prevaler la voluntat de la Cambra”, ha insistit.

Per aquest motiu, van reclamar una votació a mà alçada “en tots aquells assumptes que pugui succeir una situació com aquesta”.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari