Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Alfonso Guerra ‘es canvia’ a Ciutadans: “És un partit coherent que serà premiat a tot Espanya”

Comparteix
1922Shares

L’exvicepresident del Govern i exdirigent del PSOE Alfonso Guerra ha defensat obertament a Ciutadans perquè considera que és un partit “coherent” que serà “premiat a tot Espanya” després de la seva postura política a Catalunya.

Preguntat en una entrevista a eldiario.es sobre l’auge del partit d’Albert Rivera en els sondejos, Guerra ha declarat: “El que diuen amb tota claredat és que el partit que va actuar amb total coherència a Catalunya serà premiat a tot Espanya.”Los otros estuvieron ahí en un ten con ten con los nacionalistas, y no van a ser premiados”.”Quan trobes un partit amb una línia només ascendent, vol dir que aquest partit va molt bé”, ha dit.

De fet, comparant la progressió del partit ‘taronja’ amb la cruïlla interna de la qual no surt el PSOE, Guerra ha subratllat que l’aspiració del seu partit ha de ser un “màxim consens” amb PP i Ciutadans. Una cosa, al seu judici, difícil a causa que “en aquest país hi ha una autèntica aversió als pactes”.

En els últims temps Guerra s’ha significat contra el gir a l’esquerra del PSOE, estant en desacord amb els postulats de Pedro Sánchez i adoptant una postura molt distanciada del PSC pel que fa al conflicte català es refereix. En aquest sentit, continua defensant l’aplicació de l’article 155, però ha demanat un mecanisme més fort en la Constitució.

“En la Constitució falta una clàusula que es diu d’intangibilitat, que sí que tenen a França, Itàlia i Alemanya, que diu que no es pot fer cap proposta que afecti la unitat territorial”, ha dit.

Comentaris
Comparteix
1922Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari