Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Mor Stephen Hawking aquesta matinada als 76 anys

Comparteix
0Shares

El físic teòric britànic Stephen Hawking, mort avui als 76 anys a Cambridge, és autor de bona part dels descobriments de l’astrofísica moderna, com les nova teoria de l’espai-temps i la radiació dels forats negres.
En la declaració, els seus fills Lucy, Robert i Tim van informar que va morir en pau a casa de Cambridge, al Regne Unit, en les primeres hores d’aquest dimecres.

“Estem profundament tristos que el nostre estimat pare hagi mort avui”, afirmen els familiars, que recorden que va ser “un gran científic i un home extraordinari el treball i llegat perduraran per molts anys”.

Malgrat els seus problemes de salut, que van començar a agreujar-se quan tenia 21 anys, Stephen Hawking ha viscut durant més de mig segle amb una patologia que moltes vegades precipita una mort prematura.
Va ser en una entrevista amb Neil deGrasse Tyson per al programa de televisió Star Talk a National Geographic Channel, on va subratllar que abans del “Big Bang” no es va produir res. Stephen Hawking va escriure “Breu història del temps”, que va arrasar en vendes a nivell internacional, i el va convertir en una de les majors celebritats del món científic des d’Albert Einstein.
Els fills remarquen que “el seu coratge i persistència amb la seva brillantor i el seu humor van inspirar a la gent a tot el món”. “Una vegada va dir que aquest no seria un gran univers si no fos la llar de la persones que estimes”, comenten, per ressaltar que el s’estranyaran “per sempre”.
Al juliol de 2015 va presentar a la Royal Society de Londres un projecte de recerca de vida extraterrestre. El físic teòric, nascut en una família d’intel·lectuals d’Oxford el 8 de gener de 1942, va ser diagnosticat d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) el 1963. Assegut en una cadira de rodes, des de 2005 només podia comunicar-se movent un múscul sota el seu ull amb el que accionava un sintetitzador de veu.

La seva obra “Breu història del temps”, de 1988, recull bona part dels seus descobriments i teories i ha tingut vendes superiors als 25 milions d’exemplars. Stephen Hawking va reconsiderar la seva pròpia teoria sobre els forats negres en 2004 i va exposar una de nova, que qüestiona que siguin una mena de pou sense fons, com ell mateix havia mantingut.

 El científic passarà a la història, entre altres mèrits, com a creador de la teoria del “big bang”, terme amb el qual es va referir a l’origen de l’espai i el temps, però també va ser un estudiós dels forats negres que, segons va exposar, no són completament negres ja que emeten radiació.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari