Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

‘The New York Times’ carrega contra Espanya per posar en risc la llibertat d’expressió

0Shares

La sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans ha arribat a la premsa internacional. The New York Times recull part de la condemna del Tribunal d’Estrasburg a Espanya per imposar una pena de presó a dos manifestants que van cremar la foto dels reis a 2007.

El diari nord-americà en el seu article apunta que la decisió del Tribunal Europeu arriba en un moment en què Espanya “ha enfrontat una sèrie de desafiaments a la llibertat d’expressió tant dels usuaris de les xarxes socials com dels rapers i altres artistes” i explica que molts d’aquests han estat condemnats per les modificacions del Govern de Rajoy en 2015 sobre el “delicte d’enaltiment del terrorisme”.

A més, The New York Times aprofundeix en el context en què es va produir “el cas de protesta” d’Enric Stern i Jaume Roura, quan “el secessionisme català encara era un moviment polític marginal”.

Recorda que Amnistia Internacional també ha condemnat Espanya aquesta setmana per “augmentar l’autocensura i un efecte de refredament més ampli sobre la llibertat d’expressió a Espanya” a les xarxes socials amb el delicte d’enaltiment del terrorisme a través d’un informe, Piula si t’atreveixes.

Comentaris
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari