Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Iturgaiz (PP) al Parlament Europeu: “A Espanya no hi ha presos polítics, hi ha delinqüents colpistes”

Comparteix
841Shares

La situació de presó preventiva en la qual es troben l’ex vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, i el número dos de JxCat i actual candidat a la presidència, Jordi Sànchez, i el dirigent d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha arribat de nou al Parlament Europeu en un tens topada entre Ana Miranda, del Bloc Nacionalista Gallec, i Carlos Iturgaiz, del PP.

Durant la sessió de la tarda de dilluns passat, Miranda va demanar a la càmera que, “en base a l’article 7 del reglament, aquest Parlament es dirigeixi a les autoritats espanyoles per preocupar-se per la situació del exeurodiputat Oriol Junqueras Vies, actual pres polític.

El torn de rèplica l’ha pres l’eurodiputat del Partit Popular Carlos Iturgaiz, que ha volgut “recordar-li a la senyora Miranda que a Espanya no hi ha presos polítics”, sinó “delinqüents colpistes”, en referència a Oriol Junqueras. “Ha hagut de tenir un lapsus mental” ja que, segons l’opinió de Iturgaiz, “no existeixen (presos polítics) en una democràcia com ho és l’espanyola”.

Miranda va entrar a formar part del Parlament Europeu en 2012 en substitució de Junqueras el 2012 seguint el pacte de la coalició de partits que van concórrer units als comicis. Actualment ha tornat a recuperar el seu escó a canvi de l’eurodiputat d’EH Bildu Josu Juaristi.

Comentaris
Comparteix
841Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari