Press "Enter" to skip to content

Duríssim informe d’Amnistia contra Espanya: “Abusa” de la Llei per “reprimir”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
366Shares
Puntuació dels lectors

Amnistia Internacional (AI) denuncia l’ús de “l’enaltiment del terrorisme” a Espanya per “reprimir” la llibertat d’expressió. En un informe titulat “Tuiteja… si t’hi atreveixes”, l’organització adverteix que casos com el del raper Pablo Hasél o la tuitera Cassandra reflecteixen una “intolerància creixent i perillosa” cap a qualsevol manifestació.

L’ONG alerta que Espanya fa ús de l’article 578 del Codi Penal -que prohibeix l’enaltiment del terrorisme i la humiliació de les víctimes de delictes terroristes- per “reprimir les expressions d’índole política”, sobretot a les xarxes socials i a la comunitat artística. Segons Amnistia, l’ús “abusiu” de les lleis antiterroristes condueix les persones a l’autocensura “per por de patir la repressió”.

“A Espanya s’està atacant la llibertat d’expressió, el govern [espanyol] sotmet a fustigació tota una sèrie d’expressions a Internet -des de lletres de cançons políticament controvertides fins a acudits- utilitzant categories generals d’enaltiment del terrorisme.”

Amnistia Internacional descriu a l’informe que les disposicions que prohibeixen l’enaltiment o la justificació del terrorisme són “generals i imprecises” i donen “el poder de criminalitzar un gran ventall d’expressions que no tenen el grau necessari per constituir incitació”.

AI recomana a les autoritats espanyoles derogar l’article 578 del Codi Penal i garantir que només es penalitzin determinades expressions…

“…que animin altres persones a cometre un delicte reconeixible, amb la intenció d’incitar-les a cometre un acte i amb una probabilitat raonable que el duguin a terme.”

També reivindiquen que es garanteixi que es retiren els càrrecs formulats en aplicació del 578 contra qualsevol persona “només per l’exercici pacífic del seu dret a la llibertat d’expressió” i demanen la llibertat “immediata i incondicional” de totes les persones empresonades o detingudes en virtut del mateix article i pel mateix motiu.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
366Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser
366Shares