Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Pablo Casado: “Ningú troba a faltar als independentistes després de cinc mesos de 155”

0Shares

“Ningú troba a faltar als independentistes a la Generalitat després de cinc mesos d’aplicació del 155”, ha presumit aquest migdia el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, després de la reunió setmanal del comitè executiu del seu partit. “És trist per a ells, potser portaven massa temps sense gestionar”, ha afegit el portaveu popular, que ha assenyalat que ara, gràcies a aquest article de la Constitució, “els funcionaris catalans, que eren els únics que quedaven, recuperaran la paga extra “. Per Casado, el 155 no ha suposat cap problema i “l’únic que no es troba a faltar és la crispació” que generava el Procés.

A més, Casado han demanat “seny” al bloc independentista per evitar que “tota la política acabi depenent d’un fugat de la justícia o de gent que està a la presó, mentre no s’ha parlat de res del que interessa als catalans”. “El Parlament ha estat tancat”, ha assenyalat i ha cridat a “tornar al seny”. “Demanem a Roger Torrent que deixi d’estar quadrant l’agenda de persones que estan fugides oa la presó. Cal desbloquejar la legislatura com més aviat i amb persones que no estiguin incurses en cap procediment penal “, ha reclamat Casado. En aquesta línia, ha anunciat que el PP donarà suport a les mobilitzacions de Societat Civil Catalana previstes per al dissabte a Madrid i per al diumenge a Barcelona.

Suport a Societat Civil Catalana

El portaveu popular ha expressat la “commoció i el sentir de tot Espanya” després de conèixer la mort del petit Gabriel. “És la pitjor de les notícies”, ha dit i ha enviat una “abraçada a la mare que ha tingut l’enteresa de demanar concòrdia”. La mort de l’infant arriba la mateixa setmana en què el Congrés va debatre si deroga la presó permanent revisable. Casado ha demanat “responsabilitat a l’oposició” en aquesta matèria i ha assegurat que es tracta d ‘ “un bona mesura, que ja està aprovada, que connecta amb la majoria de la societat i que apliquen la molts dels països del nostre entorn”.

Casado s’ha referit també a la polèmica de les pensions, que el Congrés abordarà dimecres en un ple monogràfic amb la intervenció del president Mariano Rajoy. Després d’assegurar en referència al PSOE que “no s’entén que s’escalfin els carrers que van congelar les pensions” ha indicat que Rajoy demanarà en aquest debat que la qüestió es “despolititzi” i que torni a abordar-se en el marc del pacte de Toledo. “El que volem és trobar mesures viables que no obliguin a baixar les pensions un 40% com a Grècia”.

Sobre les pensions

El que volem és trobar mesures viables que no obliguin a baixar les pensions un 40% com a Grècia

“El PP es va trobar amb el sistema trencat i des de llavors ha augmentat en 2.000 milions d’euros tots els mesos la despesa en pensions, que ha passat de 8.000 a 10.000 milions cada mes”. Després de “agrair” als pensionistes el temps que van treballar i reconèixer que “tenen dret a cobrar”, Casado ha insistit que la pensió mitjana “està en màxims històrics”. També ha assegurat que el sistema espanyol és “un dels millors del món” i ha afirmat que “volem que sigui sostenible”, però això “cal fer-ho amb consens i amb vocació que sigui durador”.

Finalment, Casado ha parlat de les manifestacions feministes del passat dijous i ha confirmat el canvi de posicionament del seu partit en aquesta matèria en subratllar que han estat “mobilitzacions molt importants que posen de rellevi la necessitat de seguir treballant per la igualtat entre home i dones “. “Han llançat un missatge per als homes, perquè ens posem les piles amb la conciliació”, ha dit i ha insistit en la necessitat d ‘ “apostar per la plena igualtat en el treball i en les pensions, per reduir la bretxa salarial i per impulsar com la racionalització d’horaris o els bancs d’hora per “poder adaptar la jornada laboral a la família”.

Comentaris
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari