Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Congrés introdueix una ‘clàusula antihuelgas’ al contracte dels treballadors de la seva cafeteria

Comparteix
555Shares

El Congrés dels Diputats s’ha garantit el servei de cafeteria per sobre de qualsevol vaga que puguin fer els treballadors que serveixen esmorzars, menús i tapes a diputats, periodistes i treballadors de la cambra baixa. La Mesa del Parlament acaba d’aprovar el nou plec de condicions per a la prestació del servei. En aquest llistat de requisits figura un apartat sota l’epígraf de “vagues”, en el que s’exigeixen garanties perquè l’empresa adjudicatària no pari les seves cuines tot i que els seus treballadors estiguin d’atur legal.

El paràgraf en qüestió diu així: “En cas de vaga legal dels treballadors, l’empresa adjudicatària es comprometrà a oferir les solucions que garanteixin un funcionament mínim de les instal·lacions, informant als responsables del Departament sobre el seu desenvolupament i serveis mínims que es vagin a realitzar “.

La salvaguarda sobre vagues no és inèdita en el món dels contractes públics. Segons ha pogut comprovar eldiario.es, el paràgraf ha estat copiat íntegrament d’un altre plec similar, referit al servei d’una cafeteria dependent del Ministeri de Foment.

El plec de condicions va ser analitzat per la junta de contractació del Congrés, sense que cap grup aconseguís frenar la seva aprovació. Un cop reunida la Taula per a l’aprovació definitiva, només Units Podem votar en contra del text proposat, sense la força suficient com per impedir la seva aprovació i posterior publicació al BOE.

Fonts de la presidència del Congrés asseguren que “cap concurs surt sense el vistiplau de l’assessoria jurídica”. Així mateix, des de l’entorn d’Ana Pastor s’assegura que el plec “no va despertar cap inconvenient entre els partits amb representació a la mesa de contractació”.

En Units Podem discrepen d’aquesta última afirmació. Segons els representants de la formació estatge, els seus representants van manifestar el seu desig de no aprovar el contracte, per adaptar-lo a la nova legislació en contractes de l’Estat, l’entrada en vigor era imminent i que “inclou clàusules socials”.

La legislació vigent sobre vaga assegura que mentre durin les vagues, “l’empresari no podrà substituir els vaguistes per treballadors que n estiguessin vinculats a l’empresa en el moment de ser comunicada la mateixa”.

Amb el seu plec, el Congrés adverteix a les empreses que han de comptar amb treballadors en nòmina que puguin moure de centre de treball per garantir la prestació d’un servei com el de cafeteria que, en virtut del plec de contractació, es considera susceptible de ser inclòs en els serveis mínims.

Durant la vaga del 8M, el Congrés ja va experimentar una situació similar. Els treballadors de l’empresa (Mediapro) que realitzen les tasques de gravació i difusió d’imatges en pool es van sumar a les aturades convocades pels convocants de la protesta. Aquest dia, el Parlament havia preparat un col·loqui sobre igualtat, que presidia Ana Pastor. Per garantir la cobertura del col·loqui, l’empresa va traslladar a equips d’altres centres, el que ha provocat una denúncia per part dels operaris que havien decidit parar en les seves activitats.

Comentaris
Comparteix
555Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari