Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Salvador Illa sobre Clara Posantí: “Catalunya no la trobarà a faltar”

Comparteix
1431Shares

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha declarat aquest diumenge que “Catalunya no trobarà a faltar” a Clara Posantí, l’exconsellera d’Ensenyament que formava part d’exmembres del Govern que acompanyaven Carles Puigdemont a Bèlgica i que ahir va anunciar que es s’havia traslladat al Regne Unit per reincorporar-se a la Universitat de Saint Andrews.

En declaracions a la premsa realitzades davant del Parlament, Illa ha culpat a l’ex president de la Generalitat, Carles Puigdemont i l’exconseller de Salut, Antoni Comín, del “bloqueig” polític català, i ha assegurat que “el seu personalisme en negar-se a renunciar al seu escó ha lliurat la clau de la legislatura a la CUP “.

Tant Puigdemont (Junts per Catalunya) com Comín (ERC) mantenen l’acta de diputat tot i trobar-se a Bèlgica i no poder delegar el seu vot, de manera que els independentistes necessiten als diputats de la CUP per ser majoria en les votacions parlamentàries.

Així mateix, Illa ha considerat que el futur polític de Catalunya queda “en mans dels antisistema, que empenyen la legislatura un cop més pel camí fracassat de la unilateralitat i la il·legalitat”.

“Contràriament al que pugui semblar, ni el país ni les institucions són dels independentistes”, ha asseverat el diputat socialista, que ha reiterat la necessitat de formar “un Govern que pugui afrontar com més aviat els problemes dels catalans i catalanes, acceptant el marc legal vigent “.

Illa ha criticat que els partits independentistes “fins ara han proposat a persones que no reuneixen les condicions” per exercir de president, i ha indicat: “No sé si tenen pla A, B o C. De moment hem vist una obstinació en un camí que no condueix a res “.

Comentaris
Comparteix
1431Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari