Press "Enter" to skip to content

Llu铆s Salvad贸 demana disculpes en una publicaci贸 al seu Facebook

Puntuaci贸 dels lectors

El diputat d’ERC Llu铆s Salvad贸, al centre de la pol猫mica des de divendres per la filtraci贸 d’una conversa privada, ha assegurat en una publicaci贸 al seu Facebook que no sap qu猫 decidir脿 fer les “properes hores”, per貌 sost茅 que, com sempre, estar脿 a disposici贸 “del que consideri el seu partit”.

Salvad贸 demana disculpes “a totes les dones i homes que s’han sentit ofesos i decebuts”, especialment a la seva “fam铆lia d’ERC”, per una conversa “del tot improcedent i descontextualitzada”. Qualifica la conversa d’an猫cdota molt desafortunada “que no passa de ser un bolet a茂llat”.

Explica que la conversa telef貌nica que es va filtrar a la premsa va ser amb un amic el juliol passat. Diu que va ser “menys d’un minut del tot improcedent” i considera que ha estat “descontextualitzada” i filtrada “de forma ben precisa l’endem脿 del 8 de mar莽”:

Una de les persones a les que m茅s m鈥檈scolto i que m茅s val en aquest petit pa铆s em suggeria que m鈥檈xpliqu茅s. No s茅 si serveix de molt, vivim en un m贸n de titulars breus i de consum r脿pid, per貌 crec que personalment ho necessito, i tamb茅 ho necessiten les persones que m鈥檈stimen i pateixen amb mi.

No s茅 qu猫 decidir茅 fer durant les properes hores. Com sempre estar茅 a la disposici贸 del que consideri el meu partit. Fa m茅s d鈥檜n any que alguns estem sotmesos a una pressi贸 brutal pels poders d鈥檜n Estat disposat a tot: seguiments, escoltes, interrogatoris, detencions, previsions d鈥檃cabar a la pres贸, filtracions a la premsa 鈥渁miga鈥 constants… Anem aguantant com bonament podem, i tenir a l鈥橭riol a la pres贸 ens obliga moralment a resistir, si ell aguanta Estremera, nosaltres estem obligats a tot, per貌 les forces comencen a flaquejar a casa. Sabem que l鈥檈strat猫gia d鈥檈nfonsar-nos pol铆ticament i, sobretot personalment, no parar脿, i resistir avui no ens garanteix que resistim la setmana que ve. Cada setmana, sobretot Josep Maria i jo, estem sotmesos a filtracions, algunes acusant-nos i comprometent-nos jur铆dicament, d鈥檃ltres intenten posar en dubte el que hem fet i com ho hem fet. La darrera intenta desmuntar-nos pol铆ticament i personalment, tot i que ell ni tan sols hi participa.

Dels seguiments i de les converses telef貌niques de molts de mesos, dels milers de correus i missatges que tenen a disposici贸, n鈥檋an publicat dubtes, discrep脿ncies, molt铆ssima feina, converses amb amics, amb les meves filles de 8 i 9 anys, amb la meva parella… i una conversa amb un amic del juliol passat de menys d鈥檜n minut del tot improcedent i descontextualitzada que de forma ben precisa 茅s filtrada el dia despr茅s del 8 de mar莽. Una conya de molt mal gust que ning煤 dels que l鈥檋an sentida n鈥檋a desxifrat el significat real, perqu猫 forma part d鈥檜n codi personal de viv猫ncies compartides entre dos persones que es coneixen profundament i saben que ni un ni l鈥檃ltre pensen ni han fet mai el que estan dient.

Una conversa d鈥檜n minut entre milers d鈥檋ores de gravaci贸. Hi insisteixo per si alg煤 ha interpretat que estem davant de la norma i no pas de l鈥檃n猫cdota, per貌 per molt desafortunada que sigui, no passa de ser un bolet a茂llat. I no amagar茅 pas que en sopars o trobades d鈥檃mics sigui, o siguem, aix铆 d鈥檌ncorrectes en algunes ocasions, sovint estem poc per l鈥檈st猫tica i, com diu un altre bon amic, soc d鈥檜n territori massa pobre on ens vam saltar la ironia i som de sarcasme en brut. Un pa铆s on fer broma del mort i de qui el vetlla entre els amics forma part de la nostra ess猫ncia i de la nostra llibertat com a persones que sembla que alg煤 ha decidit de negar-nos. I sent alhora molt conscient que hem de ser profundament cr铆tics amb el llenguatge masclista i amb tot el que comporti la cosificaci贸 de la dona en tots els espais, erradicant-lo dels espais p煤blics com crec que he fet sempre, i amb la voluntat cada dia de millorar.

Em fot, i molt, que despr茅s de 30 anys de milit脿ncia activ铆ssima en els valors republicans i de lluita contra totes les discriminacions hagi de passar per un miserable masclista. Milit脿ncia antiracista, en defensa de la llibertat d鈥檕rientaci贸 sexual, de defensa del meu riu, objector de consci猫ncia, defensor dels drets dels treballadors i de tots els pobles oprimits, especialment el nostre. I tamb茅 de la igualtat entre dones i homes. Tinc dos filles i el meu futur 茅s dona, i tinc o em t茅 una dona de Barcelona i feminista que ens renya a la colla quan fem comentaris de mal gust, per貌 que despr茅s de 18 anys sap que ens trencarem la cara pels seus drets com a dona i com a persona.

I m鈥檃treveixo a escriure aix貌, perqu猫 dels centenars de missatges que he rebut de suport, estan els de la gran majoria de dones en les que he treballat, i em coneixen i saben penso, i sobretot saben qu猫 faig. En la meva darrera etapa com a Secretari d鈥橦isenda vaig poder configurar un equip amb 4 directors, 3 dones i 1 home. I com qui sap de qui parlo podr脿 constatar, van ser-ho per la mida del seu cervell. I vam poder fer una junta de govern parit脿ria, amb extraordinaris professionals. Un espera, almenys dels companys i companyes, que et jutgin per 30 anys de fets i no per una conversa sarc脿stica robada de la teva intimitat que res t茅 que veure amb la causa que investiguen.

Res, si alg煤 creu que dels darrers mesos de la seva vida no t茅 una conversa o un correu del que avergonyir-se en veure鈥檒 als diaris que pengi al twitter les seves contrasenyes. Si alg煤 mai en sa vida ha fet bromes, acudits o converses pol铆ticament incorrectes que aixequi el dit. Si alguns creuen que hem de validar que les clavegueres ens marquin el pas, que s脿piguen que despr茅s d鈥檜n, aniran a pel seg眉ent, 茅s la guerra oberta contra els independentistes. Els marquem el cam铆 a seguir per destruir-nos un darrera l’altre.

Acabo demanant disculpes a totes les dones i homes que s鈥檋an sentit ofesos o decebuts, especialment a la fam铆lia d鈥橢squerra Republicana. Un projecte pol铆tic que de la m脿 de l鈥橭riol i de la Marta avui 茅s un projecte del que me鈥檔 sento comprom猫s i orgullos铆ssim i pel qual val molt la pena lluitar, de valors republicans, feminista, integrador i social. Un projecte de fraternitat, igualtat i just铆cia, i que sigui on sigui continuar茅 defensant.

Llu铆s Salvad贸

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 219
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
鉁 RECLAMAR GASTOS HIPOTECA 鉁Ofertas Depilaci贸n L谩ser