Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]La consellera d’Eduació del govern Puigdemont Clara Ponsatí, deixa Bèlgica

Comparteix
242Shares

Clara Ponsatí, consellera d’Eduació del govern Puigdemont i exdiputada, ha decidit tornar a Escòcia, on havia estat professora de la Universitat de Saint Andrews.

Ponsatí ha explicat en un tuit que tornarà exercir a la seva plaça de catedràtica d’Economia a la universitat escocesa:

Ponsatí deixa Bèlgica després de quatre mesos i mig. Abans de ser consellera, Ponsatí ja havia exercit de professora a la universitat escocesa fundada el 1413.

La consellera de l’1-O

Ponsatí va ser consellera d’Educació en els mesos claus per al referèndum de l’1 d’octubre, en substitució de Meritxell Ruiz. El mateix dia de l’1-O va viure les càrregues policials a la conselleria. Després de la proclamació de la República, Ponsatí va marxar a Bèlgica amb altres consellers.

A les eleccions del 21D, Ponsatí va sortir elegida diputada per Junts per Catalunya, però va renunciar a l’acta per garantir la majoria sobiranista a la mesa del Parlament, després que els lletrats i el Suprem rebutgessin la possibilitat de delegar el vot des de Brussel·les.

El moviment de Ponsatí al Regne Unit podria obrir un nou front internacional del procés judicial contra l’independentisme, després del de Bèlgica i el d’Anna Gabriel a Suïssa. Ponsatí té llibertat de moviments després que el jutge Llarena va retirar l’euroordre de detenció europea i internacional, però no pot tornar a Espanya, on si que seria detinguda.

Comentaris
Comparteix
242Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari