Press "Enter" to skip to content

Torrent ajorna el ple d’investidura fins que el Tribunal d’Estrasburg es pronunciï

Puntuació dels lectors

El president del Parlament, Roger Torrent, ha decidit ajornar el ple d’investidura convocat per dilluns que ve després que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena hagi negat al candidat Jordi Sànchez el permís per assistir al debat. Segons fonts parlaementarias, Torrent esperarà fins que el Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) es pronunciï sobre el cas de Sànchez.

Després que el Suprem prengués aquesta decisió, la defensa Sànchez ha anunciat un recurs a la justícia europea per considerar que s’ha vulnerat el dret a la participació política. Segons aquesta defensa, el recurs s’interposarà dilluns a primera hora i el TEDH té, en principi, 24 hores per posicionar-se. El president del Parlament esperarà la decisió d’Estrasburg abans de tornar a convocar el ple.

Malgrat que algunes veus de la candidatura d’Puigdemont havien especulat aquest divendres amb la possibilitat de mantenir el debat, en JxCat han reaccionat a la decisió mostrant el seu assentiment. Segons han explicat, l’ajornament permet “desenvolupar l’estratègia d’Estrasburg”. Mentrestant, la CUP ha reclamat que “la maquinaria de l’Estat” no marqui el ritme del Parlament.

El president del Parlament va demanar a Llarena per carta aquesta setmana que permetés la investidura del candidat, al·legant que havia estat el proposat per la majoria de la Cambra. “Com ja sap, tant la proposta de candidat com la data del ple d’investidura són dues facultats que em corresponen com a president del Parlament de Catalunya”, li va assegurar Torrent al magistrat.

A més del recurs davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans, des JxCat havien anunciat una bateria de mesures judicials si el jutge impedia la investidura del seu diputat, com ha passat, entre les quals s’explicava una querella per prevaricació.

La defensa de Sànchez demanarà dilluns al Tribunal Europeu de Drets humans (TEDH) que emeti mesures cautelars per permetre a Sànchez sortir de la presó i assistir a la investidura. Un cop presentat el recurs, que s’enviarà a Estrasburg dilluns a les 8 del matí, el tribunal europeu té l’obligació de pronunciar-se durant les següents 24 o 48 hores, segons ha explicat l’exvicepresident del TEDH Josep Casadevall.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 170
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser