Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Òmnium arriba als 100.000 socis per primera vegada en els seus 57 anys d’història

0Shares

Òmnium Cultural realitza avui una assemblea en la qual, per primera vegada en els seus 57 anys d’història, aquesta entitat cultural catalana sobiranista celebra haver arribat als 100.000 socis, amb la vista posada a Soto del Real on, des de fa 144 dies, està empresonat el seu president, Jordi Cuixart.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha subratllat que afronten una de les seves assemblees més importants, “una de les més massives, però també una de les més tristos perquè, per primera vegada en la història d’aquesta entitat, amb 57 anys d’història , el seu president no podrà presidir-la perquè fa 144 dies que està a la presó, injustament “.

Precisament des de la presó, Jordi Cuixart ha escrit un tuit en què anima a l’entitat que presideix a “obrir-se” a tota la societat a barrejar uns amb els altres i amb “la diversitat del país”. “Això -afegeix- ens farà més lliures. Estem en un conflicte polític de llarg recorregut que demana un esforç col·lectiu, més que mai. Escoltem “, conclou.

El vicepresident d’Òmnium s’ha conjurat perquè l’assemblea sigui “un punt de trobada per treballar amb ànim d’escoltar” i compartir el projecte que els permeti avançar cap a la república.

Sobre la suspensió del ple d’investidura del Parlament del dia 12, després que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi denegat el permís al candidat de JxCAT a la presidència de la Generalitat, Jordi Sànchez, per abandonar la presó, Mauri ha constatat que es manté “una situació de vulneració de drets fonamentals que hauria d’avergonyir qualsevol demòcrata català, espanyol o europeu”.

L’assemblea de l’entitat cultural catalana ha començat amb una intervenció de la companya de Cuixart, Txell Bonet, que ha agraït el suport que rep d’Òmnium, el que li ha permès que la situació per la que travessa, amb un fill petit, no sigui “tan pesada” i ha expressat el seu desig que “acabi aviat”.

Comentaris
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari