Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Mil euros de multa per protestar contra el mur de Múrcia i “menjar pipes amb actitud desafiant”

Comparteix
816Shares

Un veí de Múrcia, conegut com Paco el carnisser ‘perquè té un negoci de venda de carn a la plaça, ha estat sancionat amb 1.000 euros per alteració de l’ordre públic en una de les protestes contra el mur de l’AVE ia favor del soterrament de les vies.

Segons explica en el seu bloc la periodista d’Onda Cero Rosa Roda, el comunicat policial diu que aquest home “es trobava al costat d’un grup de persones, a l’altura de l’encreuament de vies, paralitzant el trànsit de vehicles i animant a la resta de persones que allí es trobaven perquè s’unissin a la protesta “. I afegeix que” posteriorment es va col·locar al costat de la línia perimetral col·locada per la policia on se’l va veure menjar pipes en actitud desafiant llançant les closques cap al lloc on es trobaven els agents “.

La Policia li ha aplicat la ‘Llei Mordassa’, en concret l’article 36.03, que fa referència a “causar desordres en les vies”, i qualifica els fets d’infracció greu, que “és sancionable amb una multa de 601 a 30.000 euros” . A ‘Paco el carnisser’ li han ‘tocat’ mil euros de sanció.

Paco el carnisser ‘, com altres veïns, narra que protestava creuant d’un costat a un altre del carrer pel pas de zebra que hi ha al costat del pas a nivell de Sant Jaume el Major, el que va acabar alentint el trànsit fins tallar-ho de tanta gent creuant d’un costat a l’altre de la calçada pel pas habilitat per a vianants. “No ens deixen altra opció amb un barri pres per la policia des de fa setmanes”, diu. “Aquesta, segons sembla, ha estat l’alteració de l’ordre públic en què ha incorregut aquest veí agreujada, segons sembla, amb la ingesta desafiant de pipes i el llançament de closques enfront dels agents de l’autoritat”, comenta la periodista Rosa Roda .

Els veïns acumulen ja 40.000 euros en multes en aplicació de la llei de seguretat ciutadana, més coneguda com la “llei mordassa”, i fins i tot han hagut de recórrer a col·lectes per fer front a aquestes sancions.

Comentaris
Comparteix
816Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari