Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Girona sanciona l’exèrcit espanyol sense poder participar a l’ExpoJove

Comparteix
461Shares

L’ajuntament de Girona prohibeix a l’exèrcit participar durant els pròxims tres anys a l’ExpoJove de la ciutat.

Fira de Girona ha acordat sancionar les Forces Armades per incompliment de la normativa durant el saló de formació Expojove prohibint que tornin a participar durant tres anys. Ho justifica al·legant que van incomplir el codi ètic de la Fira perquè hi van participar uniformats, tot i saber que no ho podien fer.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas ja va mostrar en la passada edició la seva disconformitat amb la presència de membres de l’Exèrcit vestits amb uniforme en el saló, ja que el Patronat de Fira de Girona té un codi ètic que prohibeix elements bèl·lics.

El patronat va comunicar a l’Exèrcit el nou codi ètic i, el primer dia, a l’estand no hi va haver cap soldat uniformat. Però la resta del Saló els responsables de l’estand sí que van tornar a vestir l’uniforme militar.

Segons informa TV3, el consistori gironí considera que l’uniforme és un element bèl·lic i que, per tant, no hi va haver una “actuació lleial” per part de l’Exèrcit per complir el codi. L’alcaldessa de Girona considera que van incomplir la normativa de forma intencionada:

“En el moment de la inauguració, tot i que van venir vestits de civils, en el darrer moment i de forma intencionada, van anar a buscar els uniformes i al final es van vestir de militars. Per tant hi veiem una intencionalitat clara de voler fer creure que complien, i després incomplir”

Ara, l’exèrcit podria presentar recurs a la justícia per aquesta prohibició de participar a l’ExpoJove de Girona.

Comentaris
Comparteix
461Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari