Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El nou bar del Congrés espanyol: canyes a 0,96 euros, cafès a 0,88 i esmorzars a 1,08

0Shares

El Congrés dels Diputats busca nova empresa per gestionar el servei de restaurant i cafeteries. La Cambra ha obert aquest dijous el concurs per a l’adjudicació de la gestió dels serveis de restauració i de les màquines vending en principi durant 18 mesos (entre octubre d’aquest any i març de 2020), prorrogables per altres vuit mesos i mig més ( fins a mitjans de desembre de 2020).

El nou adjudicatari del contracte rebrà un màxim de 1,57 milions d’euros, una xifra que pot elevar-se fins als 2,3 milions si es prorroga l’adjudicació vuit mesos (o fins a 2,6 milions si hi ha determinades modificacions del contracte). Aquesta és la quantitat màxima de subvenció pública que percebrà la companyia, al que se sumarà tots els ingressos pel menjar i beguda servides als seus senyories, personal del Congrés, convidats i tot aquell amb passi autoritzat (també, sí, als periodistes quan cobrim l’actualitat política des de dins de la Cambra). En total, prop d’un miler de persones diàries, segons fonts parlamentàries.

En els plecs del concurs, que el Congrés dels Diputats acaba de fer públics, es recull un extens llistat amb els preus màxims que l’empresa podrà cobrar per determinades consumicions, en línia amb els preus que es cobra actualment a les cafeteries de la Cambra o tot just uns cèntims més alt en alguns productes.

Es tracta, en qualsevol cas, dels imports màxims permesos, als quals les empreses candidates poden aplicar rebaixes en les seves ofertes per fer-se amb el contracte. Ja de per si els imports dels plecs estan per sota dels preus habituals que els ciutadans paguen habitualment en qualsevol restaurant o cafeteria del carrer.

Els cafès del ‘avi Pachi’: 0,88 euros

Els seus senyories podran menjar un menú del dia per 9,28 euros en cafeteria o per 13,82 euros si és al restaurant de la Cambra, un plat combinat per 6,50 euros o una amanida gran per 5,10 euros. Un esmorzar complet (cafè més brioixeria o torrada o xurros) valdrà com a molt 1,08 euros, seran 1,44 euros si és esmorzar especial (amb puça o pinxo de truita) i 2,17 euros si és esmorzar superior (sumant-li suc) .

Els cafès a la Cambra valdran 0,88 euros, en línia amb la polèmica resposta que va donar fa més d’una dècada el llavors president José Luis Rodríguez Zapatero al programa Tinc una pregunta per a vostè. Va dir llavors el president que un cafè al carrer vàlua “uns 80 cèntims d’euro”. “Això era en els temps de l’avi Pachi. Avui no “, li va replicar el ciutadà que li havia interpel·lat.

Els diputats també disposaran d’un ampli assortiment d’entrepans per 3 euros (5 si és d’ibèrics), una ració de pernil ibèric de gla per un màxim de 18,04 euros (que es rebaixa a 10 euros si és el pernil és d’esquer ) o una truita de patata per 7,27 euros.

Sense gin tònics subvencionats

La Mesa del Congrés dels Diputats va modificar a última hora l’anterior concurs de cafeteria, en 2013, per apagar la polèmica que va sorgir quan es va publicar que en els plecs s’obligava a oferir gin tònics a 3,45 euros, cubalibres a 3,40 euros o whiskies reserva a 4,20 euros. Les begudes alcohòliques d’alta graduació subvencionades van ser retirades de la llista de condicions de l’antic concurs (però l’import de la subvenció es va mantenir sense canvis en 4,2 milions per quatre anys de concessió), i en l’actual tampoc apareixen.

El que sí s’inclou ara com a condició per adjudicar-se el nou contracte és que l’empresa ofereixi en els establiments del Congrés canyes de cervesa com a màxim a 0,96 euros, copes grans de cervesa a 0,98 euros o els terços a 1,44 euros. I també copes de vi blanc o rosat a 1,19 euros i les de negre com a màxim a 1,90 euros.

Actualment explota el servei de restaurant i cafeteria del Congrés el grup Eurest. La companyia es va adjudicar l’anterior concurs, el 2013, imposant-se al grup d’Arturo Fernández (ex vicepresident de la CEOE, i llavors assetjat per problemes financer i acusat de pagar en negre als seus empleats). La seva companyia, Grup Cantoblanco, havia aconseguit retenir concurs després concurs la concessió del Congrés durant més de vint anys.

Comentaris
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari