Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Govern espanyol aprofita el 155 i renova els concerts a escoles de l’Opus a Catalunya

Comparteix
561Shares

El Ministeri d’Educació, responsable de l’ensenyament a Catalunya per aplicació de l’article 155, ha renovat finalment els convenis de finançament públic de les escoles concertades, entre ells els de les escoles de l’Opus. Així ha sortit publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) aquest divendres. La renovació va en contra del pacte que havien aconseguit els partits independentistes de deixar de concertar les escoles que separen els alumnes per raó de sexe.

El ministre Íñigo Méndez de Vigo ja va anunciar a mitjans de febrer la seva intenció de renovar els concerts educatius a Catalunya. Els convenis de les etapes d’Infantil i Secundària caducaven aquest curs 2017-2018, de manera que havien de actualitzar-se, d’acord amb la llei, abans del període de preinscripcions escolars, previst per a mitjans d’abril. En total, són 1.956 grups escolars renovats (987 en Educació Infantil i 969 en Educació Secundària).

Entre ells, es troben les escoles vinculats a l’Opus, que majoritàriament separen els alumnes per sexes. A la llista publicada al BOE apareixen tots, com és el cas del Viaró Global School (Sant Cugat del Vallès), que podria rebre una sanció per contractar només a professors homes, La Farga (Sant Cugat del Vallès), Xaloc (l ‘ Hospitalet), Les Alzines (Girona) o Mestral (Jorba).

L’últim acord aconseguit per JxCat i ERC, que han traslladat recentment a la CUP, recull la proposta de retirar els concerts a escoles que segreguen per sexe, encara que en aquest cas ja comptava amb que el Ministeri pogués renovar-los. El document estipula que es “s’estudiaran totes les possibilitats legals per intentar revocar”. Si formen Govern, sí que podran plantejar-se no renovar els concerts en l’etapa de Primària, ja que aquests caduquen el 2020.

Es dóna la circumstància que just sobre les escoles de l’Opus es va votar al Parlament en la sessió del passat 3 de març. A proposta de Catalunya a comú, es va aprovar no renovar els seus concerts amb el vot favorable, per primera vegada en la seva història, del sector neoconvergente integrat en JxCat.

Comentaris
Comparteix
561Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari