Press "Enter" to skip to content

11 vergonyoses frases de dirigents del PP sobre dones i feminisme que et deixaran bocabadat

Puntuació dels lectors

La vaga feminista d’aquest dijous va resultar tot un èxit. Marcarà un abans i un després en la lluita feminista per la igualtat entre home i dona i pot deixar enrere, com un malson llunyana, algunes de les frases més masclistes que dirigents conservadors han pronunciat en els últims anys sense despentinar-se.

Aquí us deixem un recull d’algunes d’aquestes frases:

1. “Es una huelga para las élites feministas y no para las mujeres reales, que tienen obligaciones. ¿Quién va a cuidar a los mayores y menores si es una mujer quien los cuida?””

La frase va ser pronunciada per la vicesecretària sectorial del Partit Popular a Cadis, Laura Sec, que va voler criticar amb aquestes paraules la vaga feminista d’aquest 8 de març i justificar la negativa del PP a recolzar-la.

2.”Las leyes son como las mujeres, están para violarlas”

L’autor d’aquesta frase tan lamentable és José Manuel Castelao Bragaño, que ocupava en aquell moment la presidència del Consell General de la Ciutadania a l’Exterior. Al cap de pocs dies, Castelao va presentar la seva dimissió, encara que va assegurar que no tenia res a veure amb la seva frase masclista. Almenys, això sí, les paraules de Castelao van servir perquè molts espanyols sabessin que existeix un Consell General de la Ciutadania a l’Exterior.

3. “A veces me da reparo entrar en un ascensor con una mujer. Piensa que entras y hay una chica con ganas de buscarte las vueltas, se mete contigo, se arranca el sujetador o la falda y sale dando gritos diciendo que le has intentado agredir. Ojo con ese tema”.

L’autor d’aquesta declaració és Lleó de la Riva, exalcalde de Valladolid pel Partit Popular. La frase la va pronunciar en una entrevista a Onda Cero, on va deixar anar altres perles. Ens crida l’atenció la següent, sobretot perquè una setmana abans, a Valladolid, una dona havia denunciat una agressió sexual i l’home encara no havia estat detingut: “A les sis del matí una dona jove ha de cuidar per on va” .

4. “Cada vez que le veo la cara y esos morritos pienso lo mismo, pero no lo voy a contar aquí”

L’exalcalde de Valladolid repeteix en aquest rànquing de frases masclistes de dirigents conservadors. És gairebé impossible passar per alt aquestes declaracions sobre la, llavors, acabada de nomenar ministra de Sanitat, Igualtat i Política Social, Leire Pajín.

5. “El regadío hay que utilizarlo como a la mujeres, con mucho cuidado, que le pueden perder a uno”

El pare d’aquesta frase és Miguel Arias Cañete i va ser pronunciada en l’any 2000. Aquest era la seva manera de prevenir sobre els perills d’una sobreproducció de cultius de regadiu.

6. “El debate entre un hombre y una mujer es muy complicado. Porque si haces un abuso de de superioridad intelectual parece que eres un machista que está acorralando a una mujer indefensa”

Repeteix també Miguel Arias Cañete. El motiu és evident. El llavors ministre d’Agricultura va dir aquesta frase després de debatre amb Elena Valenciano, del PSOE, en la campanya electoral de les darreres eleccions europees. El candidat conservador va reconèixer la seva derrota en el debat electoral al·ludint a la seva superioritat intel·lectual enfront de Valencià i que no va poder exercir aquesta superioritat per la condició de dona de la candidata socialista.

7. “La Cenicienta es un ejemplo para nuestra vida por los valores que representa. Recibe los malos tratos sin rechistar, busca consuelo en el recuerdo de su madre”

És el torn d’Ana Botella, exalcaldessa de Madrid. La frase, però, va ser pronunciada molt abans. Va ser l’any 2003 en el marc de la presentació d’un llibre de contes infantils comentandos per ella mateixa.

8 “Creo que, en general, los hombres conducen mejor. Siempre que ves a alguien por la carretera, dudando y tal, es una mujer”.

L’autora d’aquesta frase és Encarnació Naharro i va ser pronunciada mentre ocupava la delegació del Govern a Castella-la Manxa. Era l’any 2002 i la llavors diputada del PP i candidata a l’alcaldia de Talavera de la Reina, Carmen Riolobos, va certificar l’afirmació i va assegurar que “les dones” tenen “menys capacitat per a orientar-nos espacialment i aquesta situació fa que ens perdem amb més facilitat que els homes “.

9.“La libertad de la maternidad es la que hace a las mujeres auténticamente mujeres”.

Així va respondre el llavors ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, a una pregunta del senador socialista Roberto Lertxundi en el debat sobre la reforma de la Llei de l’avortament.

10. “Quien se abra de piernas que apechugue”

Aquest missatge, però amb moltes més faltes d’ortografia, va ser el que va escriure al Facebook Antonio Ortiz Martínez, que era portaveu de Noves Generacions del Partit Popular al municipi gadità de Tarifa. Era el seu argument per a les intencions de Gallardón de restringir el dret a l’avortament.

11. “L’única cosa interessant que ha exhibit aquesta senyora és el seu escot”

I per acabar, vam triar aquesta frase del fundador del Partit Popular, Manuel Fraga. La va pronunciar el 1997 després d’un debat entre Esperanza Aguirre i Clementina Díaz, del PSOE, i, evidentment, es referia a la intervenció de la diputada socialista.

Fuente.Público.es

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 283
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser