Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] La policia nacional desallotja per la força manifestants del 8M a València

Comparteix
1118Shares

Agents antiavalots de la policia nacional han desallotjat la força l’accés a l’edifici del rectorat de la Universitat de València. Els agents han forcejat i colpejat a algunes de les manifestants que volien “prendre de manera simbòlica” l’emblemàtica institució que dimarts passat va triar per primera vegada en tota la seva història a una dona com a rectora.

La policia venia seguint a les manifestants des del barri de Benimaclet, on s’havien concentrat, i ha estat en intentar accedir al rectorat quan han utilitzat la força. Les portes de l’edifici s’havien tancat el que ha provocat la indignació de les manifestants, que avui reivindiquen amb una vaga el Dia Mundial de la Dona.

Ha hagut d’intervenir la nova rectora, Mavi Mestre, i el seu equip perquè l’actuació policial cessés. Finalment els agents han abandonat l’edifici i la porta de l’edifici del rectorat s’ha obert. A les 12 hores ha començat l’acte institucional de la Universitat de València.

Les manifestants han criticat durament l’actuació policial i han denunciat que els agents les han vingut “assetjant i perseguint” des de la seva concentració inicial a primera hora del matí.

Després de l’actuació policial, les manifestants han tallat l’Avinguda Blasco Ibáñez, una de les principals artèries de la ciutat de València.

Fotos Eva Máñez

Comentaris
Comparteix
1118Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari