Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] ISIS anima els seus seguidors a atemptar a Espanya, preferentment a Barcelona

0Shares

Segons informa el diari Britànic “The Sun”, experts en intel·ligència estan advertint que els atacs de “llops solitaris” podrien ser imminents.

El grup de propaganda del ISIS Muharir al-Ansar va publicar el cartell en les xarxes socials encoratjant als seguidors de ISIS a dur a terme la jihad.

La publicació conté imatges de la catedral de la Sagrada Família a Barcelona i va encoratjar als que no tenen una “arma” a utilitzar un camió o un ganivet.

A la imatge proporcionada per ISIS es llegeix: “Si no tens una arma, tens un camió o ganivet”.

 La crida a les armes (Jihad) arriba just uns mesos després de l’atac terrorista a la Rambla a Barcelona.

Fonts d’intel·ligència afirmen que és “probable” que el grup terrorista recluta musulmans locals a Espanya, “inspirats” després de les atrocitats de l’atemptat de Barcelona, ​​ja que és l’atac més cruel i recent a Europa occidental.

També es pensa que el grup podria tractar de treure profit de la tensió política en curs a la regió després del referèndum sobre la independència de Catalunya a l’octubre i els continus disturbis polítics.

El Director Regional d’Intel·ligència de MAX Security Solutions, Oliver Wiltshire, va dir a The Sun Online: “Aquest missatge és una prova del poder continu de la ideologia de l’Estat Islàmic entre els radicals a Europa i la popularitat del grup a Espanya, tot i les pèrdues en àrees d’operació prèvies.

“Sembla que hi ha una amenaça imminent d’atacs de llops solitaris provinents de persones localment radicalitzades al país, i particularment a Barcelona”.

L’any passat, els fanàtics de ISIS van utilitzar atropellaments massius i apunyalaments a tot Europa.

Al juny de 2017, vuit persones han mort i 48 han resultat ferides després que tres terroristes jihadistes van envestir amb una camioneta a vianants en el Pont de Londres abans de patir un atac amb arma blanca.

I el març de l’any passat, el jihadista Khalid Masood, de 52 anys, va matar cinc persones i va ferir almenys a 50 després que ell conduís a vianants a Westminster i va dur a terme un frenètic atac amb ganivets.

L’advertència de ISIS ve quan la temporada de turisme comença a augmentar a Barcelona i Catalunya després dels freds mesos d’hivern.

El diari Britànic també informa que en general, els mesos més populars a la regió catalana per als turistes britànics són el juliol i agost.

Fins 2.160.000 de britànics van visitar Catalunya el 2017.

Comentaris
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari