Press "Enter" to skip to content

La renda bàsica no es va aprovar perquè 5 diputats del PSOE no van anar al Congrés i un altre es va equivocar

Puntuació dels lectors

La renda bàsica, que garantia una ajuda de 426 euros per a les capes més desfavorides de la societat, no va ser finalment admesa a tràmit perquè cinc diputats del PSOE no van acudir al seu lloc de treball i un altre (José Enrique Serrano) va cometre l’error de votar el contrari del que indica pel seu grup.

El projecte de llei partia d’una Iniciativa Legislativa Popular que comptava amb el suport de 700.000 signatures i l’aval dels sindicats, de manera que havia de ser tractada al Congrés. D’aquesta ajuda s’haguessin beneficiat fins a dos milions de persones que es troben en situació d’extrema necessitat.

El diputat que es va equivocar a l’hora de votar la mesura s’ha escudat en que Rajoy “va fer el mateix amb els seus pressupostos”. La resta dels membres socialistes no van acudir: el número tres del partit, José Luis Ábalos, perquè estava a Nova York en una reunió; Micaela Navarro i José Ignacio Sánchez Amor: és que missions parlamentàries. Per la seva banda, Pilar Lucio i Isabel Rodríguez es van trobar amb circumstàncies personals que els van impedir acudir a l’esmentat ple.

El PSOE, que assumeix la seva culpa en el desenllaç de la votació, no ha dubtat a carregar contra altres partits que, a priori, anaven a votar en positiu.

Tampoc ha dubtat a carregar contra els líders del PP (Mariano Rajoy) i de Ciutadans, que s’havien mostrat en contra d’aquests ajuts des del primer moment i que, ara, han aconseguit imposar el seu criteri davant un Parlament especialment fragmentat.

La votació arriba després que PP i Ciutadans hagin bloquejat la iniciativa durant més d’un any a la Comissió d’Ocupació, allargant els terminis que impedien la seva tramitació, aprovació i posada en marxa. Precisament va ser el PSOE qui es va encarregar finalment d’agilitzar els tràmits.

Com a conseqüència d’aquesta votació, la iniciativa tornarà de nou a la Comissió en la qual portava més de 12 mesos bloquejada, amb l’esperança (per part del PSOE) que es pugui recuperar en un futur.

A diferència d’altres ILP, el Govern va decidir no vetar la proposta per la imatge negativa que li podria proporcionar i la inseguretat sobre si podia exercir el veto a una iniciativa popular, donada les actuals circumstàncies.

El frustrat futur projecte de llei comptava amb les exigències de Units Podem i PSOE i havia estat ratificada amb 700.000 signatures i el suport dels líders d’UGT i CCOO. Una eina per ajudar les classes més necessitades que finalment no tirarà endavant.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser