Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Grans empreses adverteixen a les seves plantilles de les conseqüències de secundar la vaga

53Shares

Grans empreses com el gegant francès dels hipermercats Alcampo o Banc Santander han advertit en els últims dies a les seves plantilles de les conseqüències econòmiques de secundar la vaga feminista d’aquest dijous.

En el cas d’Alcampo, SAU, l’empresa ha remès aquesta setmana una nota a tots els seus centres de treball a Espanya en què assenyala que “obrirà els seus centres de treball el dia 8 de març i demana que es respecti el dret d’assistència al treball dels que no vulguin sumar-se a la vaga “. Alcampo “informa que [sic] la no assistència a treballar suposarà” el descompte de les hores no treballades en la nòmina de març.

“Alcampo espera que cada un dels / de les col·laboradors / es que componen l’empresa prengui la decisió que, en consciència, consideri oportuna i fa una crida al respecte dels drets individuals de les persones”, conclou la nota, que ha rebut crítiques d’UGT, per considerar que l’empresa “dóna l’esquena a les treballadores el 8 de març”.

Vanesa Barco, delegada d’UGT a l’empresa, treballadora del centre d’Alcampo a Vallecas (Madrid), i secretària per a la Igualtat de la Federació de Comerç, Hostaleria-Turisme i Joc del sindicat (CHTJ-UGT), creu que la situació de Alcampo “es correspon amb la realitat del sector” de la distribució comercial: una empresa “molt feminitzada on la majoria de les treballadores estan en els grups salarials més baixos, amb una temporalitat i contractes parcials superiors a la mitjana” i una bretxa que abasta “el salarial i el laboral, amb totes les adreces copades per homes”.

En el seu centre de treball, aquest matí han secundat la primera tanda d’aturades unes 40 empleades, al voltant d’un 20% de la plantilla, segons Barco.

Banc Santander també ha remès aquesta setmana una nota als seus treballadors per “recordar que la participació en la vaga suposa, per llei, reduccions en la retribució salarial i en la cotització a la Seguretat Social proporcional a les hores no treballades”.

En un correu electrònic enviat dimarts passat a la plantilla per Juan Gorostidi Pulgar, director corporatiu de Relacions Laborals, el departament de Recursos Humans de Santander va informar els professionals del seu Centre Corporatiu que “el dret al treball ia la vaga estan reconeguts per la normativa vigent, de manera que l’exercici de tots dos ha de ser respectat. En aquest sentit, és il·legal impedir l’accés als centres de treball o el normal desenvolupament de l’activitat laboral “.

Comentaris
53Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari