Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Montoro exigeix informació sobre els diners públics percebuts pels “ideòlegs del Procés”

Comparteix
0Shares

El Ministeri d’Hisenda ha enviat un escrit a la interventora general de la Generalitat en què reclama informació sobre els pagaments i subvencions concedides pel Govern des de 2015 a personalitats i empreses vinculades al Procés. Entre elles es troben Oriol Soler, així com l’empresari audiovisual Jaume Roures o els activistes de l’independentisme Antoni Bassas, Toni Soler, Eduard Voltes o Albert Om, entre d’altres.

En el seu requeriment, el ministeri demana informació sobre “la totalitat dels pagaments efectuats per qualsevol concepte a Oriol Soler, per part de la Generalitat o de qualsevol entitat del sector públic autonòmic de la Generalitat des de 2015”.

Així mateix, el Govern també vol conèixer els pagaments “per qualsevol concepte” a totes les empreses de Jaume Roures, i als accionistes del diari Ara: Toni Soler, Albert Om i Antoni Bassas. Montoro estén aquesta intervenció a la corporació alimentària Agrolimen, empresa de la família Carulla, i Ferran Rodés, membre del grup d’accionistes propietari d’Havas i president del rotatiu Ara. Publicacions com Sapiens o entitats com Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes també estan incloses en aquest document.

“Beques, articles i capítols de llibres”

A més d’aquests pagaments, el ministeri reclama els detalls de les subvencions i ajudes a aquests col·laboradors i empresaris afins al Procés. La fiscalització d’Hisenda inclou “beques, articles i capítols de llibres” amb càrrec als fons de la Generalitat o de l’Institut d’Estudis de Autogovern, “identificant la partida pressupostària a partir de la qual es va realitzar el pagament, així com la totalitat del expedient de despesa “.

La Revista Catalana de Dret Públic, dirigida per Enoch Albertí, tindrà una especial atenció per part del ministeri, així com els pagaments efectuats pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de Catalunya (CTTI) o Cesicat des de 2015 a T-Systems, IBM, International Business Machines o DXC Technology Spain.

Diplocat

La interventora de la Generalitat haurà d’aclarir també els comptes anuals del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), òrgan que fins ara s’encarregava de la propaganda internacional del Govern, que va ser dissolt per decisió del Consell de Ministres.

El document es fa ressò de la “resistència” de la Intervenció General de la Generalitat a informar de les subvencions atorgades per les 129 entitats del sector públic no administratiu. Però el ministeri insisteix i reclama dades sobre els pagaments a l’Associació de Municipis per la Independència, Òmnium Cultural, Suma’t o Sobirania i Justícia.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari