Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La Policia de Madrid no veu delicte d’odi a l’agressió a un actor negre sinó un “altercat de bar”

Comparteix
0Shares

La Policia Nacional no considera delicte d’odi l’agressió a l’actor negre Marius Makon el cap de setmana en un bar de Móstoles. Per a les autoritats, que una dona li estampés una ampolla de cervesa a la cella es tracta d’un “altercat de bar”. A més, segons informa EFE, fonts policials els han assegurat que la detinguda, de 33 anys i del Salvador, és coneguda per haver protagonitzat altres incidents en el mateix local on va agredir Makon.

Les mateixes fonts han assenyalat que la víctima en un primer moment va rebutjar atenció mèdica i denunciar el seu agressora, però poc després va presentar a comissaria una denúncia per delicte d’odi. També va denunciar els fets però davant la Fiscalia de Madrid la Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat per delicte d’odi en considerar com a racistes les paraules de la dona.

L’agressora es trobava èbria però no hi ha cap justificació pel que va fer i va dir a l’actor, i és que li va assegurar que podria matar-lo i no li passaria res perquè és blanca. En un primer moment li va dir a l’actor que no volia “veure negres” darrere d’ella. Així que sens dubte es tracta d’un delicte d’odi, ja que les motivacions són per qüestió de raça, encara que per la Policia es tracti d’una baralla més de bar.

Concentració en contra del racisme
“Condemnem qualsevol tipus d’agressió de caràcter homòfob, xenòfob o racista i, per això, no permetrem que s’atempti contra la vida d’una persona, simplement, per una qüestió racial”, asseguren des de l’Ajuntament de Móstoles.

Des del Cosistorio municipal encapçalat per la socialista Jessisa Antolín Manzano han convocat per a aquest dimecres 7 de març una concentració a les 11 hores per condemnar el racisme i els delictes d’odi. L’alcaldia fa una crida a associacions, col·lectius i ciutadans del municipi perquè se sumin al Govern municipal i a la Xarxa d’ONG de Madrid. El mateix Marius Makon també assistirà a l’acte.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari