Press "Enter" to skip to content

Espanya segueix escalant posicions entre els països més corruptes del món

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
1065Shares

La llista dels països més corruptes, aquesta que ningú vol encapçalar, torna a publicar un any més. El seu modus operandi és senzill, qualifica de 0 a 100 el grau de corrupció de cada territori, sent el 0 el mínim i el 100 el màxim.

Com assenyala Transparència Internacional, l’organisme encarregat del rànquing, al vídeo explicatiu, les mesures per eliminar la corrupció estan sent pràcticament nuls. De fet, més de dos terços dels 180 països analitzats se situen per sota dels 50 punts, és a dir, del que podria considerar-se com un “aprovat just”. Això provoca que la mitjana sigui de 43, una xifra irrisòria.

Espanya manté la seva projecció negativa

¿I Espanya?

Com era d’esperar, el resultat no és positiu. Amb 57 punts, empata amb Xipre, República Txeca i l’illa de Dominica en el lloc 42 dels països menys corruptes. Si analitzem el resultat global, ser el 138 del món en matèria de corrupció pot fins sorprendre gratament. Si delimitem l’anàlisi a Europa Occidental, el goig es redueix de forma dràstica, ja que només Itàlia presenta una pitjor qualificació.

Des dels 65 punts que va aconseguir el 2012, Espanya no ha fet més que baixar en puntuació. Aquest és el cinquè any consecutiu en què descendeix la seva nota, posant cada vegada més en perill l’aprovat.

El periodisme, una professió de risc

Aquest any, Transparència Internacional ha volgut posar l’accent en la importància de la premsa lliure. L’organisme, amb dades del Comitè per a la Protecció de Periodistes, denuncia que cada setmana un periodista és assassinat al món per comptar informació reveladora.

Per això, exigeixen a la Comunitat Internacional que faci més per protegir els periodistes ia la llibertat d’expressió, amb recomanacions que van des de minimitzar les regulacions als mitjans fins a promoure lleis d’accés a la informació, així com desclassificar informació que pugui ser rellevant per als ciutadans.

Comentaris
Comparteix
1065Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
1065Shares