Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Una àvia manresana de 83 anys passa 3 dies sense menjar: “Després de pagar el pis em queden 38 euros per viure”

La monja Lucía Caram, coneguda per la seva tasca de suport a la infància i els desfavorits, ha denunciat públicament el cas d’una dona de 83 anys que va acudir al convent de les dominiques de Santa Clara de Manresa (Bages) per demanar ajuda després de passar tres dies sense menjar per no aconseguir la pensió.

Sor Lucía Caram, que ha revelat el cas d’aquesta dona en el seu perfil de Twitter, que té gairebé 200.000 seguidors, ha explicat que l’anciana, que viu sola en un petit pis del barri d’Escodines de Manresa, va anar al convent i va demanar, avergonyida, “una mica de llet i pa” perquè portava tres dies sense menjar.

La monja argentina establerta a Espanya ha afirmat que la dona, que té una filla que viu a Almeria, ha de malviure amb 380 euros al mes i que “no cobra pensió perquè, tot i que ha treballat tota la seva vida, no ha cotitzat” i només cobra una ajuda social mínima.

“Quan va arribar al convent, ens va mostrar la seva cartilla del banc i estava a zero”, ha destacat Caram, que ha lamentat que, malauradament, aquest només és un cas d’una situació de pobresa que pateixen moltes persones grans “que realment ho estan passant malament “.


Segons la religiosa, es donen molts casos com els d’aquesta dona que no transcendeixen mediàticament i que “es troben en absoluta indefensió” i ha subratllat que “al convent de Manresa ajudem a 1.400 famílies, però no hi ha moltes persones grans”.

Sor Lucía Caram ha assegurat que, en conèixer el cas d’aquesta dona, “hem començat a moure’ns” per ajudar-la, acompanyar-la i ja estan estudiant la possibilitat que tingui a casa el servei de teleassistència de la Creu Roja.

Caram, que també és coneguda mediàticament pel seu suport a posicions polítiques a Catalunya, ha desencadenat un intens debat a les xarxes socials entre els que culpen a l’Estat i els que culpen la Generalitat per aquestes situacions de pobresa.

Altres persones han començat a contactar a través de la xarxa social amb la monja per oferir-se a ajudar a l’anciana.

Comentaris

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari