Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Un actor denuncia una agressió racista a Madrid: “Soy blanca, te puedo matar y no me pasa nada”

Comparteix
0Shares

Es disposava a demanar un esmorzar en una cafeteria de la localitat madrilenya de Móstoles quan una dona va començar a increpar-pel fet de ser negre, assegura Marius Makon, actor espanyol que ha treballat en diverses sèries de televisió. “Em repetia: ‘Aparta’t negre, no et vull veure darrere meu”. Jo vaig fer cas omís i li vaig preguntar que què li passava “. La resposta, assenyala, va ser un cop d’ampolla poc després de llançar una amenaça: “Sóc blanca, et puc matar i no passa res”, segons recull la denúncia dels fets a la qual ha accedit eldiario.es.

“Va agafar una ampolla de cervesa i me la va estampar a la cella. La sang va començar a brollar”, explica Marius Makon a eldiario.es. “Per no alarmar la gent de la cafeteria, em vaig retirar i em vaig creuar de braços. La sang no parava de sortir”, afegeix el denunciant en conversa amb aquest mitjà. L’agressió li ha provocat una ferida que ha requerit diversos punts de sutura, segons l’informe mèdic de l’Hospital de Móstiles inclòs en la denúncia.

La Policia Nacional i la Municipal es van presentar al lloc dels fets, la ‘Cerveseria Martinica’. Segons explica Makon, després identificar-los, els agents li van recomanar denunciar els fets a comissaria i acudir a l’hospital. “Després de prendre-li les dades, la dona [suposada agressora] es va anar mentre em mirava somrient. Semblava dir: ‘T’he dit que no em passaria res perquè estem en un país de blancs”. La suposada agressora, de 33 anys d’edat, ha estat detinguda per la Policia Nacional aquest dilluns a la tarda.

Ara, Makon espera que la justícia no doni la raó a l’autora d’aquesta frase que encara es repeteix en el seu cap. “Aquesta noia pot ser el blanca que vulgui, però en aquest país hi ha llei i s’aplicarà”, assenyala el denunciant. “Aquesta dona no representa la societat espanyola. Jo sóc espanyol i m’avergonyeixo de la seva actitud. Hi ha gent que s’empara en el seu color i se senten millor que altres”.

La setmana passada la Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància (ECRI) del Consell d’Europa va exigir al Govern d’Espanya la creació d’una “institució independent i fort” contra el racismopara promoure la igualtat i “introduir un canvi social real”.

En 2016, l’organització SOS Racisme va registrar 309 denúncies per discriminació racial a Espanya que, segons analitza l’ONG, demostren el “racisme diari” sofert per les persones racialitzades a l’Estat espanyol.

En aquest sentit, SOS Racisme porta anys sol·licitant l’elaboració d’una llei integral contra la discriminació per aturar-en tots els seus nivells.

IMATGE CEDIDA

Comentaris
Comparteix
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari