Press "Enter" to skip to content

[脷LTIMA HORA]La jutge Lamela declara complexa la causa de sedici贸 de Trapero

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
334Shares
Puntuaci贸 dels lectors

La jutge de l’Audi猫ncia Nacional Carmen Lamela ha declarat complexa la causa que aquest investiga per un delicte de sedici贸 al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Llu铆s Trapero, i prorroga el termini de 12 mesos establert per finalitzar la instrucci贸, segons informen fonts jur铆diques.

La magistrada ho ha acordat pr猫via sol路licitud de la Fiscalia, en el mateix escrit que demanava la imputaci贸 de l’exdirector general dels Mossos, Pere Soler, i l’exsecretari general, C茅sar Puig, tal com ja ho va acordar. Tots dos estan citats a declarar per aquest divendres, i per als que la Fiscalia haur脿 de decidir despr茅s interrogar si sol路licita alguna mesura cautelar contra ells.

“La present causa se segueix per diversos fets punibles, comesos en el si d’una organitzaci贸, amb diverses implicacions personals, estant pendent de rebre determinats informes interessats per aquest jutjat que impliquen l’examen d’abundant documentaci贸”, explica Lamela en l’acte.

Tot i haver declarat complexa la causa per ampliar els terminis d’instrucci贸, limitats despr茅s de l’煤ltima reforma de la Llei d’enjudiciament criminal, fonts jur铆diques assenyalen que despr茅s de la declaraci贸 dels nous investigats les dilig猫ncies a practicar estan pr脿cticament concloses.

La Gu脿rdia Civil est脿 analitzant els correus de Trapero amb els responsables pol铆tics per determinar si efectivament hi havia una conniv猫ncia entre tots dos per facilitar la celebraci贸 del refer猫ndum l’1 d’octubre tot i l’ordre judicial de prohibir-lo. A m茅s, s’estudien les trucades entre Trapero, el llavors president de l’ANC, Jordi S脿nchez, i altres alts c脿rrecs durant els aldarulls del 20 de setembre davant de la Conselleria d’Economia per establir si des dels Mossos no es va actuar per impedir que es bloqueg茅s la sortida de la comitiva judicial que havia acudit a l’organisme p煤blic a realitzar un registre per ordre del Jutjat d’Instrucci贸 n煤mero 13 de Barcelona.

Respecte de l’informe lliurat a la jutge per part de la Policia Nacional sobre la destrucci贸 de documents dels Mossos, aquestes fonts expliquen que aquesta informaci贸 ha estat remesa al Tribunal Superior de Just铆cia de Catalunya at猫s que no 茅s d’inter猫s penal per a la causa per sedici贸 .

Comparteix

Comentaris
Comparteix
334Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilaci贸n L谩ser
334Shares