Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Les dates de la preinscripció escolar i algunes novetats per a aquest any

Comparteix
0Shares

Ja se saben les dates de la preinscripció escolar: serà del 13 al 24 d’abril. Ho ha anunciat el Departament d’Ensenyament, després que es postposessin gairebé un mes més tard del que és habitual i en plena aplicació del 155.

Aquest endarreriment afecta la segona etapa d’Educació Infantil, l’Educació Primària i l’Educació Secundària Obligatòria i escurçarà el temps entre la preinscripció i la matrícula efectiva i també el període d’espera de les famílies.

Aquest endarreriment també ha arribat en ple debat sobre si cal incloure una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a la preinscripció, tot i que aquest mateix diumenge el ministre Méndez de Vigo reconeixia que era pràcticament impossible de fer.

L’anunci de l’endarreriment, sense especificar dates, es va fer a mitjans de febrer. Una mesura, segons va justificar la conselleria, per la demanda reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa per reduir el calendari entre el procés de preinscripció i la matrícula. Ensenyament també va dir que l’endarreriment també havia de facilitar que un major nombre d’alumnes nouvinguts o que es trobin en situacions de canvis, per exemple de domicili, puguin participar en el procés de preinscripció de forma ordinària.

Aquest any s’incorpora, com a novetat, la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d’FP.

De moment, en aquest pròxim procés de preinscripció, els alumnes celíacs continuaran tenint 10 punts complementaris, mentre s’està a l’espera que es publiqui la resolució d’aquest any en la qual s’aproven les normes de preinscripció i matrícula.

L’any passat, en un acte conjunt, la consellera d’Ensenyament i el síndic de greuges van anunciar que per al pròxim curs els celíacs ja no tindrien punts extres. De moment, però, es mantenen els mateixos barems que l’any passat.

Foto:Adri Costa

Comentaris
Comparteix
0Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari