Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Titular d’un diari Alemany: A Espanya, milers de demandes contra els bancs del país segueixen “pendents”

186Shares

Segons explica el diari econòmic alemany Deutsche Wirtschafts Nachrichten, a Espanya, milers de clients van demandar als seus bancs l’any passat. A causa de la inusual alta onada de demandes, el Ministeri de Justícia va haver d’usar dotzenes de tribunals especials, de manera que el funcionament del poder judicial regular no es va veure tan afectat.

Entre gener i setembre de 2017, el banc central espanyol va rebre 29,957 demandes de clients bancaris, més del doble que el 2016 i el major nombre de queixes des de 2013.

Al voltant del 80 per cent de les queixes relacionades amb les hipoteques i en particular les anomenades “clàusules sòl”. Aquests són els tipus d’interès mínims entre 3 i 4,5 per cent per a les hipoteques amb taxes d’interès variables. Tot i que el tipus d’interès de referència euríbor cau significativament per sota d’aquest nivell, es mantenen les taxes d’interès mínimes. Els compradors d’hipoteques paguen significativament més en aquests casos que altres clients bancaris els contractes no inclouen taxes d’interès mínimes.

El principal problema és que molts bancs no van informar als seus clients sobre les taxes d’interès mínimes. Els que ho van fer per minimitzar el problema va ser explicar-los als seus clients que això era una simple precaució i que l’euríbor mai cauria per sota de l’interès mínim de totes maneres.

El 2009, l’Euribor era d’al voltant del 5 per cent. En un any es va enfonsar a menys de l’1 per cent, un nivell en què es troba avui.

Comentaris
186Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari