Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La FA es disculpa amb els jueus per comparar l’Estrella de David amb l’esvàstica i el llaç groc

La polèmica decisió de la Federació Anglesa de futbol (FA) d’obrir expedient a Pep Guardiola per lluir un llaç groc de suport als polítics catalans que romanen a la presó s’està enredant una mica més cada dia que passa. L’últim capítol ha tornat a traspassar els terrenys de joc i té com a protagonista a l’enorme comunitat jueva que viu a Gran Bretanya.

El president executiu de la FA, Martin Glenn, ha hagut de sortir a la palestra i demanar perdó aquest dilluns unes hores després de comparar el llaç groc del tècnic català amb l’esvàstica i l’Estrella de David, entre d’altres símbols, a l’hora de citar elements prohibits en el futbol. Unes paraules que per al Jewish Leadership Council (JLC) van ser “ofensives”.

L’expedient obert a Guardiola segueix el seu curs

“L’Estrella de David és un símbol religiós d’immensa importància per als jueus del món sencer. Situar-lo a l’altura de l’esvàstica o de Robert Mugabe és ofensiu i inadequat “, s’havia queixat Simon Jonhson, cap visible de la JLC, una de les entitats jueves britàniques més importants.

Glenn s’ha disculpat per les seves paraules amb un comunicat en el que fa especial èmfasi en demanar perdó a la comunitat jueva: “M’agradaria disculpar-me si he ofès a algú amb els exemples que vaig donar quan em referia als símbols polítics i religiosos en el futbol , especialment, quan vaig citar a l’Estrella de David, que és un símbol molt important per a tots els jueus del món. Parlaré personalment amb el Jewish Leadership Council i el Kick it Out per disculpar-me “.

Jonhson va acceptar públicament les disculpes i fins i tot es va mostrar obert al fet que la FA clarifiqui el reglament sobre els símbols religiosos en el futbol, ​​però va reiterar que les comparacions de Glenn li van semblar “inapropiades”.

Comentaris

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari