Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO]Un monjo de Montserrat demana llibertat per als presos i “no callar com si no passés res”

1036Shares

El monjo de Montserrat Josep Miquel Bausset ha demanat llibertat per als presos sobiranistes i ha qüestionat la violència policial de l’1-0 i ha apel·lat a l’Església a “no callar com si no passés res” davant d’aquesta situació i davant la corrupció que, segons ell, ha convertit la política “en una cova de lladres”. En l’homilia que ha pronunciat des del púlpit a la missa dominical de l’abadia de Montserrat, el monjo benedictí ha recordat que Jesús va expulsar del temple els mercaders perquè “feien negoci” i donaven “culte als diners”.

No és la primera vegada que un monjo de Montserrat fa referències a la qüestió catalana en els últims mesos. Ja abans de l’1-O hi va haver enrenou (i aplaudiments) per les paraules del monjo Sergi d’Assís Gelpí i després del 27-O, quan es va aplicar el 155 va passar una cosa semblant. Al mes d’octubre, l’abat Josep Maria Soler va demanar una sortida sense humiliacions a la crisi catalana en un dinar Barcelona Tribuna. A principis de febrer es va demanar pel restabliment del Govern.

Creieu que és normal, com ens ha recordat l’arquebisbe de Barcelona, ​​que ajudaran als bancs a sortir de la crisi i ara, amb els beneficis aconseguits, no donin res a la societat? ¿No és també una immoralitat les desigualtats socials o la corrupció, que fa que la política i l’economia es converteixin en una cova de lladres? O la misèria de les pensions que cobren la majoria de jubilats?”

“L’Església no pot callar davant el drama dels refugiats que segueixen morint a la Mediterrània, mentre la Unió Europea, amb indiferència, mira cap a un altre costat. L’Església no pot callar davant la immoralitat dels bancs”, ha dit el monjo benedictí.

“Creieu que és normal, com ens ha recordat l’arquebisbe de Barcelona, ​​que ajudaran als bancs a sortir de la crisi i ara, amb els beneficis aconseguits, no donin res a la societat? ¿No és també una immoralitat les desigualtats socials o la corrupció, que fa que la política i l’economia es converteixin en una cova de lladres? O la misèria de les pensions que cobren la majoria de jubilats?”, Ha preguntat als fidels el monjo, que és mestre de novicis.

El religiós ha continuat amb el reguitzell de preguntes: “És normal que un jutge imputi un delicte d’odi a un regidor per posar-se un nas de pallasso davant la policia? És normal que es segrestin llibres o es prohibeixin obres d’art? És normal que hi hagi líders socials i polítics a la presó preventiva acusats de rebel·lió i sedició, quan Amnistia Internacional ha demanat la seva llibertat? “.

“Va ser normal la violència que es va produir l’1 d’octubre, quan Amnistia Internacional també ha denunciat com excessiva la força policial? ¿No és injust que una part del govern legítim de Catalunya, com va dir el bisbe de Solsona, estigui empresonat? “, Ha continuat el pare Bausset. Segons el religiós, “Jesús no va mirar cap a un altre costat i per això va expulsar els mercaders del Temple. L’Església tampoc pot mirar cap a un altre costat”.

Un record per Hélder Càmera, Pere Casaldàliga i Oscar Romero

En aquest sentit, el monjo ha recordat que bisbes com Hélder Càmera, Oscar Romero o Pere Casaldàliga “han denunciat la mentida i la injustícia dels poderosos. O el bisbe Tarancón de Solsona, que el 1950 va denunciar la fam de la gent, davant la indiferència del règim franquista, que el va titllar de bisbe vermell”. “Per això no podem maquillar el missatge de l’Evangeli i callar com si no passés res”, ha defensat el benedictí, que ha recordat que la figura de Crist va ser “ferment de veritable revolució, germen de renovacions constants i de canvis necessaris”.

“No convé de vegades que l’escàndol remogui una opinió adormida i desvetlli el sentit dels valors autèntics? Contra certs costums, certes lleis, certes activitats no seria bé desitjable una protesta, una revolució?”, Ha conclòs el monjo, que ha animat a” denunciar els que trepitgen els més febles, als que han convertit la política o l’economia en un mercat d’interessos, en una cova de lladres”.

No convé de vegades que l’escàndol remogui una opinió adormida i desvetlli el sentit dels valors autèntics? Contra certs costums, certes lleis, certes activitats no seria bé desitjable una protesta, una revolució?”

Comentaris
1036Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari