Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Un ex ajudant del Rei Juan Carlos i nou president de la Fundació Franco: “Franco sacó a España de la miseria””

Comparteix
170Shares

La institució més ultra d’Espanya té nou líder. El general de divisió Juan Chicharro Ortega, que es troba a la reserva des de 2010, ha donat un pas endavant i s’ha convertit en el nou president executiu de la Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF). El seu nom és de sobres conegut en el món castrense, i també a la Casa Reial: segons consta en el seu currículum oficial, en la seva qualitat de tinent coronel va ser “ajudant de Camp de Sa Majestat el Rei”. En altres paraules, estava sempre al seu servei. Ara farà el mateix a la fundació que homenatja el dictador.

En una nota divulgada per la FNFF, Chicharro ha anunciat aquest divendres la seva nova responsabilitat. Substituirà en el càrrec a Gonzalo Fernández Mora Varela, un altre reconegut admirador del dictador Franco. “Assumeixo el repte present amb la mirada en l’immediat futur però des del respecte al nostre passat i al que va significar l’obra d’un home com Francisco Franco, un home avui atacat amb acarnissament pels mateixos enemics als quals va derrotar en la guerra, i en la pau, i oblidat per una societat relativista que tant li deu “, va proclamar.

El seu text desborda exaltació de la dictadura pels quatre costats. Diu, entre altres coses, que el règim franquista “va treure a Espanya de la misèria”, convertint-la en “la vuitena potència industrial del món”. “El meu esforç principal al capdavant d’aquesta Fundació no podrà ser altre que la defensa de la VERITAT HISTÒRICA (sic) i per descomptat, també, la propagació de les idees que van possibilitar al poble espanyol aconseguir un estat de benestar no ben comprès avui “.

Critica a més que “avui sorgeixen normes lliberticides que pretenen esborrar la nostra història recent i tot esforç serà poc per contrarestar les ignomínies que estem patint i les que vindran”. “L’actual sistema democràtic no té altra legalitat i legitimitat que la procedent del Règim de Franco i van ser els canvis socials i econòmics ocorreguts llavors els que han possibilitat el sistema polític present”, afirma.

Enrere queden les fotos del general Chicharro saludant les tropes o alternant-se amb alts càrrecs de la Casa Reial en actes oficials. En el seu currículum també hi figura que va ser comandant i fundador de la Companyia Mar Oceà de la Guàrdia Reial. També va actuar com a comandant del Segon Batalló de Desembarcament de la Brigada d’Infanteria de Marina, “amb el qual va estar desplegat a Bòsnia Hercegovina a la frontera amb Montenegro durant les operacions de l’OTAN contra Sèrbia el 1999”.

El 2003, el govern de José María Aznar el va nomenar Segon Cap de la Comandància General de la Infanteria de Marina. Dos anys després, l’exministre de Defensa José Bono li va lliurar la Gran Creu de la Real i Militar Ordre de Sant Hermenegild. “Des de l’any 2006, ja com a general de Divisió, ha estat el Comandant General de la Força d’Infanteria de Marina”, es llegeix en la seva biografia. El seu pas a la reserva es va produir en a finals de 2010.

Després d’abandonar l’uniforme, Chicharro s’ha dedicat a escriure cartes i articles variats, a més de realitzar algunes intervencions incendiàries. Al febrer de 2013, el diari El País va publicar alguns trams del seu discurs en un acte celebrat al Gran Casino de Madrid, on va justificar la intervenció de l’Exèrcit per evitar la independència de Catalunya. Arran de la polèmica, el general va dimitir del seu càrrec en la Real Ordre de Sant Hermenegild. Ara podrà tornar a donar discursos públics. El seu nou escenari seran els actes que organitzi la Fundació Franco.

Comentaris
Comparteix
170Shares

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari