Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Curiós article d’un diari espanyol de dretes: “Puigdemont es un buen hombre”

Comparteix
0Shares

Fa temps que no llegim un titular tan diferent a la línia editorial d’un diari de dretes, en aquest cas el diari espanyol “OKDiario”(Eduardo Inda) ha publicat un article en el qual elogia part de la personalitat de carles Puigdemont, que lluny de ser un lider polític el descriu com una persona íntegra i amb ideals molt diferents als que en altres notícies del mateix mitjà han volgut “vendre’ns”.

Text íntegre de l’article

Carles Puigdemont és un bon home. Aquest matí parlava amb una companya d’ell, i li deia que era un cas atípic en política, però clar, ell no és polític ni mai havia pretès ser-ho. Li van convèncer per deixar el periodisme i intentar ser alcalde de Girona amb un encàrrec molt directe: revitalitzar la ciutat, posar-la al mapa i despertar l'”Orgull gironí”. Va acceptar però per temps limitat, a Puigdemont això no li cridava i volia tornar a la seva vida tranquil·la, en què ajudava a les seves filles Magalí i Maria cada dia a fer els deures de l’escola. I va complir amb l’encàrrec, amb força rapidesa, trencant un mur infranquejable per a CiU que era Girona, sempre governada pel PSC.

Quan faltaven tres anys per tornar a aquesta vida normal, rep una trucada d’Artur Mas que li canvia la vida. I ell no va saber dir que no. Li costa dir que no quan algú li demana alguna cosa. Per responsabilitat, va dir en el seu dia, va tornar a acceptar amb un altre encàrrec clar: fer la República Catalana a divuit mesos. Qui l’hi va proposar, Mas, no es creia això de la independència. A qui l’hi va proposar, Puigdemont, havia somiat en ella des de l’adolescència. I amb la mateixa diligència, potser sense controlar bé qui tenia al voltant -molts d’ells impostos- i a qui delegava la construcció d’aquesta República, poc després d’aquests divuit mesos va tornar a lliurar el projecte acabat. O això li deien a ell els seus socis, que estava tot a punt. I va procedir a portar aquesta República a votació, encara que qui dos anys abans li va suplicar que es quedés amb el càrrec de President i els que li estrenyien amb arribar fins al final, a última hora li volguessin frenar. Com diu Santi Vila-que li va ser més lleial del que els híper ventilats creença en el títol del seu últim llibre, la cosa anava d’herois i traïdors.

Si intent comparar a Puigdemont amb qualsevol altre polític espanyol m’hauria de remuntar a Adolfo Suárez. I sí, ja em podeu començar a insultar. Els dos eren homes d’Estat (a la seva manera) i els dos van acceptar regals enverinats que van acceptar per responsabilitat. Els dos eren bons homes que passaven per aquí i es van posar davant un repte important, cada un a la seva manera. Per a molts similar.

Puigdemont no és un boig, ni imprevisible, ni un inconscient … ell, que va veure la mort de prop després deixar-li tirat un camió a la N-141, la coneguda “Carretera de la Vergonya” que l’Estat mai s’ha dignat a arreglar – la deixadesa per la qual molts s’han fet independentistes-, és una persona més reflexiva que impulsiva. Una persona molt difícil d’influenciar i molt seu en la presa de decisions, d’idees fixes. Una persona que va convertir una bronca professional en el seu inseparable i millor amic, fins a Brussel·les. Un independentista d’pro que s’enfadava amb els radicals de jove rebutjant la violència per aconseguir la fi, perseguint el pactisme des del pacifisme. Un home d’idees i ideals fixos, a qui un dia li van prometre que podia ser protagonista del seu somni de nen i donar vida a una nova República, sense calcular bé les conseqüències que aquell somni de nen podia tenir. Ell, que havia rebutjat sempre la violència per aconseguir aquest somni, continuava creient que el pacte era l’essència de la democràcia. Fins que va xocar amb la Constitució. I avui, lluny d’Ítaca, aquell bon home enamorat de Girona planifica una vida a vuit-cents quilòmetres dels seus i una amenaça de trenta anys de presó.

Joan Guirado OKDiario

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari