Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Govern Espanyol es penja la medalla de la caiguda de l’atur a Catalunya

Igual que va fer aquest dijous penjant-se la medalla després de la decisió de Carles Puigdemont de retirar “temporalment” la seva candidatura a presidir la Generalitat, avui el Govern del Partit Popular ha tornat a assenyalar a la seva actuació i l’aplicació de l’article 155 a Catalunya com la principal causa de les bones dades de l’atur en aquesta comunitat.

El secretari d’Estat d’Ocupació, Joan Pau Risc, així ho ha defensat, afirmant que “el retorn a la normalitat que ha comportat l’aplicació de l’article 155″ s’ha anat traslladant al mercat de treball i ha confiat que aquesta situació ” es consolidi amb la investidura que mantingui la normalitat i contribueixi a la normalització del mercat de treball a la regió “.

No obstant això, Risc ha rematat en roda de premsa que el mercat laboral català encara “es deixa sentir l’efecte de la crisi política i la incertesa”, amb 10.000 afiliats menys des del setembre passat, davant els 2.300 que va guanyar en el mateix període d’un any abans.

No obstant això, només al febrer la Seguretat Social va guanyar 24.263 afiliats catalans, superior als 22.588 d’un any abans.

Catalunya ha liderat aquest mes de febrer el descens de la desocupació a Espanya, amb 4.685 aturats menys, una xifra quatre vegades superior a la comptabilitzada un any abans (1.581), el que implica una “correcció” de l’impacte registrat en mesos anteriors.

Comentaris

Be First to Comment

Deixa un comentari